Girona

El Pitxitxi torna a somriure

El Girona recupera sensacions a camp rival en el segon test de la pretemporada i Dovbyk, amb un doblet, es retroba amb el gol

Més fràgils al darrere, els gironins encaixen tres gols en l’empat contra el Montpeller (3-3)

Girona 3 Montpeller 3

GIRONA:Gazzaniga; Antal, David López (Juanpe, 46’), Krejci (Oriol Comas, 65’); Ilyas (Manu Vallejo, 65’), Arnau (Selvi, 65’), Iván Martín, Valery (Minsu, 65’); Pau Víctor (Toni Villa, 46’), Iker Almena i Dovbyk (Stuani, 46’).MONTPELLER:Lecomte (Bertaud, 46’); Sacko (Tchato, 46’), Mbappé (Mamilo, 46’), Sagnan (Omeragic, 46’), Sainte Luce (Sylla, 46’); Barres (Ferri, 46’), Fayat (Khazri, 30’), Savanier (Issoufou, 46’); Nordin (Tamari, 46’), Coulibaly (Ndiaye, 46’) i Ngosso (Maamma, 46’).GOLS:0-1 (19’) Nordin. 1-1 (24’) Dovbyk. 2-1 (39’) Dovbyk. 2-2 (71’) Khazri, de penal. 3-2 (81’) Manu Vallejo. 3-3 (83’) Khazri.ÀRBITRE:Pujol Prat.T.G.:a Antal (70’), del Girona.T.V.:cap.PÚBLIC:Partit disputat a porta tancada a les instal·lacions de Royalverd.

D’empat en empat. Al Girona se li resisteix la primera victòria de la pretemporada –tampoc coneix la derrota– i, després de l’1-1 de dimecres contra l’Olot, ahir va signar taules contra el Montpeller a la Vall d’en Bas en el segon partit de preparació per la temporada 2024/25. Un partit que, lògicament, tenia com a objectiu principal augmentar la càrrega física i guanyar ritme de competició. I la veritat és que no es va assemblar gaire al primer test. El ritme de joc va ser lleugerament superior, sobretot en la primera part, i la gran diferència va ser que els gironins van trobar moltes més armes en els metres finals per fer mal al conjunt francès. Per contra, el Montpeller també va saber trobar les febleses defensives dels gironins i el resultat va ser el 3-3 definitiu.

Míchel va provar coses diferents en el partit d’ahir. En part forçat per la falta d’efectius al centre del camp –Arnau va ser l’escollit per fer de pivot–, el Girona va jugar ahir amb una defensa de tres. I no només ofensivament, com és habitual, sinó fixa. A més, hi va haver jugadors que van augmentar notablement la seva càrrega física, i és que fins a vuit jugadors van disputar més de 45 minuts i quatre –Gazzaniga, Antal, Iván Martín i Iker Almena– van completar els 90 minuts.

Els atacs guanyen

Una de les grans alegries que va deixar el partit d’ahir és comprovar que la relació amb el gol d’Artem Dovbyk es manté intacta. Després d’una Eurocopa en què l’ucraïnès no va veure porteria i va tenir una actuació més aviat discreta, el Pitxitxi de l’última lliga va demostrar per què és un dels davanters més perseguits d’Europa. Va tenir tres ocasions i en va traduir dues en gol. Una efectivitat gairebé immillorable. En la primera va perdonar fent un intent de vaselina (17’), just abans que Nordin aprofités un error de marcatge dins l’àrea per marcar el 0-1(19’). La reacció va ser ràpida, i és que Dovbyk va aprofitar una centrada d’Ilyas per marcar l’1-1 al primer toc amb l’esquerra (24’). Van ser els millors minuts del Girona, que va tenir el segon en una bona recuperació d’Iván Martín a la frontal, que va acabar amb un xut tou (36’), i que el va trobar en el 39’ quan Iván Martín va trobar Dovbyk a l’espai i l’ucraïnès va definir, ara sí, a la perfecció davant de Lecomte pel pal curt. Gazzaniga, després d’un greu error seu, va evitar el 2-2 de Ngosso abans del descans amb una gran aturada.

En la segona part, el nivell general del partit va ser lleugerament inferior. La facilitat d’arribada que havia tingut el Girona en la primera part va desaparèixer i van passar moltes menys coses. Ara bé, igual de definitives, i és que defensivament els dos equips van ser molt tous. En el 70’ Antal va cometre un penal després que li guanyessin l’esquena i Khazri va marcar el 2-2 des dels 11 metres. Després Manu Vallejo va semblar que donava el triomf als gironins amb un bon gol a la mitja volta (81’), però Khazri, de nou, va aprofitar que el van deixar molt sol a la frontal per, amb un xut sec col·locat al pal, marcar el 3-3 definitiu dos minuts després.

UNA PROVA

Amb pocs efectius al mig, Míchel va apostar pels tres centrals en atac i en defensa

MÉS CÀRREGA

Vuit jugadors van disputar més de 45 minuts i quatre van jugar el partit sencer

Debut de Krejci amb bona imatge

Respecte al partit al camp de l’Olot, la gran novetat va ser Ladislav Krejci, que dimecres no estava disponible per unes molèsties, però que ahir va poder debutar. El central txec va ocupar el perfil esquerre de la defensa de tres centrals que va provar ahir Míchel i va deixar molt bones sensacions. Seguríssim amb la pilota als peus, Krejci també va ser dominador en els duels individuals i va ajudar a donar solidesa a l’equip, malgrat els tres gols encaixats. “L’he vist bastant bé. És un tros de jugador, la veritat. El club està creixent i es veu amb fitxatges com aquest, i és que, malgrat l’edat que té, té moltíssima experiència i ve de jugar una Eurocopa. Crec que ens aportarà motíssim”, va dir sobre el txec Juanpe, que va coincidir 20 minuts amb ell a la gespa posant a prova l’entesa: “El llenguatge dins del terreny de joc és similar amb tots els idiomes, però ens toca parlar anglès.” Van de Beek, en canvi, va ser baixa, igual que Gabriel Misehouy, que venia de passar una mala nit.

Punt final a l’estada a la Vall d’en Bas

El partit d’ahir contra el Montpeller va servir per posar el punt final a l’estada del Girona a la Vall d’en Bas. Els gironins, que s’han exercitat a les instal·lacions de Royalverd, on van jugar el partit d’ahir, van tornar cap a Girona a la tarda i avui gaudiran d’un dia de festa. De fet, qui treballarà a partir d’avui a la Vall d’en Bas serà precisament el Montpeller.

Els de Míchel, doncs, recuperaran a partir de dilluns la rutina de treballar al nou centre d’entrenament de la Massana a Vilablareix, on ja es van exercitar els primers dies de la pretemporada. Serà una setmana lleugerament més tranquil·la, i és que el proper partit del Girona no serà fins dissabte a TorreMirona contra l’Espanyol, que farà una estada a Navata aquesta setmana.

Durant la setmana, en principi dijous si no hi ha canvis, també està previst que Daley Blind i Yangel Herrera, els dos internacionals que continuen de vacances, s’incorporin als entrenaments a les ordres de Míchel Sánchez.