Girona

El Girona i la Roma acorden el traspàs d’Artem Dovbyk

Mercat. L’ucraïnès marxa a la Serie A en el traspàs més important de la història del club gironí –que encara no és oficial–, valorat en 40 milions d’euros; el jugador viatjarà avui mateix a Itàlia

El Girona FC ha arribat a un acord per al traspàs del davanter ucraïnès Artem Dovbyk a l’AS Roma després que el director esportiu del club italià es desplacés dimarts a Girona disposat a tancar l’operació. Aquest traspàs es convertirà en el més important de la història del club gironí, amb una xifra que s’elevarà fins als 40 milions d’euros.

Segons les previsions, Dovbyk viatjarà demà a Roma per passar la revisió mèdica i incorporar-se a l’equip de Daniele De Rossi. El Girona rebrà més de 30 milions d’euros inicials, amb variables assequibles i garantides que completaran la xifra total de 40 milions. Aquestes condicions han estat clau per a la signatura del contracte. A més, Dovbyk ha renunciat a una part dels diners que li corresponien per la prima d’una futura venda per facilitar l’operació.

Un 80% dels drets

Una altra condició de l’acord és que el Girona es reservarà un tant per cent d’una futura venda del jugador. Quan Dovbyk va ser fitxat, el Girona va adquirir inicialment el 70% dels seus drets, mentre que el 30% restant va ser per al FC Midtjylland danès. Posteriorment, el club gironí va comprar un 10% addicional dels drets del jugador, i va tancar l’operació amb el 80% dels drets.

Adeu a Girona

Si no hi ha cap contratemps, el futbolista viatjarà avui mateix cap a Roma, on passarà la revisió mèdica i s’incorporarà a l’equip italià, que disputarà l’Europa League aquesta temporada. Tot i que Dovbyk no jugarà la Champions League com podria haver fet amb el Girona, anirà a un dels clubs més històrics d’Itàlia.

Artem Dovbyk ha estat un jugador clau per a l’equip de Míchel, ha destacat amb 26 gols a la primera divisió i ha guiat l’equip a una de les millors temporades de la seva història. La seva sortida suposa un repte per a Cárcel i la directiva tècnica, que hauran de trobar un substitut de garanties en un mercat conscient de les importants vendes del club i la seva disponibilitat econòmica. Ara s’obre un nou serial a l’atac.

UN COP AMAGAT

El club va adquirir un 10% més dels drets de Dovbyk per disposar del 80% definitiu

Arnau: “Caldrà tenir més ritme”

Arnau Martínez, que va exercir de capità i va jugar tant de migcampista com de central, va compartir les seves impressions després del duel contra el Tolosa. “Perdre mai és agradable, i més en un partit en què esperàvem mostrar una millor versió de nosaltres mateixos. A tots ens fa mal perdre, però això forma part del procés d’aprenentatge en aquesta fase de la pretemporada”, va dir. Martínez va destacar la importància d’aprendre dels errors comesos durant el partit: “Hem de mirar el vídeo, analitzar el que hem fet malament i el que hem fet bé. Aquestes derrotes són una oportunitat per millorar abans que comenci la competició oficial.” El jove futbolista també va parlar sobre el seu nou rol al mig del camp: “M’he trobat molt còmode. Tant de migcampista com de central, he intentat aportar el màxim per a l’equip. El mister ens demana moltes coses, i nosaltres hem d’adaptar-nos ràpidament a les seves idees.”

A pesar de la derrota, Arnau es va mostrar optimista de cara al futur: “Encara queda temps per treballar i preparar-nos per a la lliga. Hem d’agafar ritme, integrar els nous i construir un equip competitiu.” El maresmenc va deixar clar que no té pressa per renovar, que està molt bé al Girona i va valorar positivament els fitxatges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)