Girona

A poc a poc, un peu a dins

Míchel ja ha fet participar, amb més o menys protagonisme, 10 dels 11 fitxatges que ha fet el Girona en el mercat estival

Bryan Gil i Abel Ruiz són els qui acumulen més minuts i influència en el joc blanc-i-vermell

Amb el mercat de fitxatges tancat fa una setmana i amb un últim moviment d’impacte del Girona el darrer dia, la direcció esportiva del club va cloure el capítol d’incorporacions amb fins a onze noms nous que han contrarestat les catorze baixes en total, algunes de jugadors capitals en els esquemes de Míchel, com Eric Garcia, Yan Couto i Savinho, que marxaven després d’acabar les respectives cessions, i Artem Dovbyk, el Pitxitxi de primera el curs passat. Després d’haver-se disputat quatre jornades de lliga abans no ha arribat la primera aturada per seleccions amb la temporada iniciada, el tècnic de Vallecas ja ha fet debutar totes les incorporacions realitzades menys la del porter Pau López, en una demarcació especial i diferent. Si bé és cert que l’inici del campionat va començar amb molts dubtes de Míchel mateix i de tot l’entorn, recórrer a la vella guàrdia i als jugadors que més coneixien els mecanismes va ser la fórmula emprada i admesa pel mateix entrenador. Davant rivals d’altura com el Betis i l’Atlético, en camp contrari, el Girona va alinear poques cares noves per la inestabilitat i el poc recorregut que tenien dins l’equip.

De fet, els únics jugadors aterrats al club aquest estiu que han disputat els quatre partits, i a més com a titulars, han estat Bryan Gil i Abel Ruiz. Els dos tenen bones condicions físiques i intel·ligència tàctica, aspectes agraïts pel tècnic, tot i que el cas d’Abel Ruiz va ser sobtat, ja que, sense fer pretemporada i amb només tres entrenaments procedent dels Jocs Olímpics de París, junt amb Miguel, va accedir directament a l’onze del Benito Villamarín.

Míchel ha comentat en diverses rodes de premsa que la principal feina que té en l’actualitat és fer connectar els nous fitxatges amb l’equip, fer-los entrar en un engranatge que quan carbura ho fa a nivells elevats, i una mostra clara en va ser l’enfrontament contra l’Osasuna a Montilivi (4-0). Precisament en aquell partit van començar a entrar a l’equip jugadors com Alejandro Francés, que competirà al lateral dret amb Arnau; Miovski, que va quallar una bona actuació en un 4-4-2 al costat d’Abel Ruiz, o també uns bons primers minuts d’Asprilla, el fitxatge més car de la història del Girona, i Van de Beek, a qui encara li falta molt per ser el futbolista que va meravellar a l’Ajax: “Necessito veure més els nous, vull veure jugar Krejci, Asprilla, Miovski, entre altres, tot i que marxen molts amb la selecció. Precisament per això no he fet molts canvis entre els partits, ja que els nous no tenen la capacitat de donar una resposta col·lectiva a la idea que tenim. Això es millora entrenant-nos i jugant junts, cosa que no hem fet prou, ni sembla que ho podrem fer per les exigències del calendari”, lamentava Míchel després de la victòria al Pizjuán contra el Sevilla, defensant-se de les poques rotacions i la falta de confiança en homes com Krejci, que només ha jugat els últims 9 minuts de la primera jornada; Misehouy, els últims 20, amb gol, o Van de Beek, els últims 10 contra l’Osasuna, tenint prou temps per repartir una assistència a Stuani per tancar la golejada.

Pel que fa a les incorporacions que sembla que tindran un pes important dins l’equip, Asprilla ha entrat a poc a poc arribat en plena setmana amb doble partit (48 minuts en total) i Danjuma ja va disputar la segona part del duel contra el Sevilla. D’altra banda, Oriol Romeu és la cara nova menys nova amb un retorn esperat des del Barça i ja amb protagonisme en els quatre partits, tot i que va ser suplent contra l’Osasuna, víctima del sistema 4-4-2 ofensiu amb què va sorprendre Míchel a propis i rivals.

Davanter

Davanter

Central/Lateral

Extrem

Migcampista

Mitjapunta

mitjapunta

Central

extrem

Migcampista

Arnaut Danjuma
Partits 1
Titularitats 0
Minuts 45
Gols 0
Targetes 0
Bojan Miovski
Partits 2
Titularitats 1
Minuts 95
Gols 0
Targetes 0
Brian Gil
Partits 4
Titularitats 4
Minuts 340
Gols 1
Targetes 0
Yáser Asprilla
Partits 2
Titularitats 0
Minuts 48
Gols 0
Targetes 1
Abel Ruiz
Partits 4
Titularitats 4
Minuts 304
Gols 2
Targetes 1
Van de Beek
Partits 1
Titularitats 0
Minuts 10
Gols 0
Targetes 0
Oriol Romeu
Partits 4
Titularitats 3
Minuts 241
Gols 0
Targetes 1
Gabriel Misehouy
Partits 1
Titularitats 0
Minuts 20
Gols 1
Targetes 0
A. Francés
Partits 2
Titularitats 2
Minuts 179
Gols 0
Targetes 1
Ladislav Krejci
Partits 1
Titularitats 0
Minuts 9
Gols 0
Targetes 0

Pau López, l’únic que es manté a zero

Tot i que va tenir una actuació dolenta en el partit contra l’Atlético al Cívitas Metropolitano, la porteria ha estat monopolitzada per un Paulo Gazzaniga que ha quallat tres bones actuacions en la resta dels partits de lliga que s’han disputat. L’argentí, òbviament, parteix amb avantatge respecte a Pau López, que va arribar al club cedit per l’Olympique de Marsella ja amb la competició iniciada i sense fer la pretemporada amb els nous companys. Segurament Míchel té ganes de veure de ben a prop el garrotxí, que espera en silenci i treballant sense queixar-se una oportunitat en una de les competicions que disputarà el Girona aquesta temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)