Girona

La història es completa

El Girona fa un partit molt seriós i celebra la seva primera victòria en la Champions a Montilivi contra de l’Slovan de Bratislava (2-0)

Miguel i Juanpe, de falta directa, marquen els gols que mantenen vives les aspiracions dels gironins de classificar-se per als setzens

Girona 2 S.Bratislava 0 LA CALMA

SLOVAN BRATISLAVA:Takac; Blackman, Bajric, Kashia, Wimmer, Zuberu; Barseghyan, Ignatenko (Marcelli, 78’), Savvidis (Gajdos, 84’), Tolic (Szoke, 84’); i Strelec (Metsoko, 84’). GIRONA:Gazzaniga; Francés, Juanpe, Krejcí, Miguel; Arnau, Yangel Herrera; Iván Martín (Miovski, 24’), Van de Beek (David López, 83’), Danjuma; i Stuani. El gol de Miguel just abans del descans (42’) va tranquil·litzar un Girona precipitat GOLS:1-0 (42’) Miguel. 2-0 (73’) Juanpe.ÀRBITRE:Horatiu Fresnic (Romania).T.G.:a Francés (45’), del Girona; i a Tolic (15’), Ignatenko (69’), Barseghyan (71’), de l’Slovan Bratislava.T.V.:cap.PÚBLIC:9.246 espectadors a l’estadi de Montilivi.

Ha costat tres partits, però el Girona ho ha aconseguit. Passar per la Champions sense fer soroll no era una possibilitat per als de Míchel, que ara ja poden cridar ben alt que han guanyat un partit en la màxima competició europea. I quina victòria. Perquè que, malgrat les baixes, els gironins eren superiors a l’Slovan Bratislava ho sabia gairebé tothom, però s’havia de demostrar sobre la gespa amb la pressió evident que això comporta. I el Girona ho va fer, amb moments més bons i altres no tant, però amb un partit molt seriós en línies generals que va servir, gràcies a les dianes de Miguel i Juanpe, per sumar tres punts que mantenen vives les aspiracions de classificar-se per a la següent fase. De moment, però, el que toca és gaudir de la victòria d’ahir. Perquè sí, el Girona ha guanyat un partit de la Champions League!

Només va faltar una cosa perquè la festa de Montilivi fos completa. I és que en els últims minuts del partit Stuani va tenir més a prop que mai el seu primer gol en la Champions amb un penal, però Takac li va aturar el llançament (88’), aigualint lleugerament la nit a l’uruguaià. Una llàstima, perquè la victòria d’ahir va estar carregada de simbolisme, ja que guanyar un partit de Champions amb Juanpe i Stuani de titulars i jugant els noranta minuts era una cosa inimaginable fa ben poc.

Persistir dona rèdit

Era igual com es guanyés el partit d’ahir. El Girona es podia acostar més o menys a la seva identitat, però havia de sumar els tres punts com fos. I aquesta mentalitat se li va notar des de l’inici. Els de Míchel no van fer un joc brillant, en part perquè l’Slovan Bratislava, absolutament tancat a la seva àrea, tampoc li ho va posar fàcil, però en tot moment els gironins van buscar la victòria. El problema, més aviat, va ser la precipitació arran de la falta d’idees a tres quarts de camp. Sobretot arran de la lesió d’Iván Martín, que va deixar el Girona amb menys lucidesa al centre del camp i amb dos puntes com Miovski i Stuani al davant. Semblava que només es podia centrar, i sempre es feia malament.

El Girona ho buscava, però generar ocasions costava. Stuani, Miguel i Danjuma ho van intentar, però sense gaire encert. I tampoc s’hi valia relaxar-se, perquè si els eslovacs caçaven una pilota a camp del Girona generaven perill, i Blackman va donar un bon ensurt (39’). Tot va canviar radicalment just abans del descans. Danjuma, que va fer un dels millors partits amb el Girona, si no el millor, va fer la jugada per l’esquerra fins a la línia de fons i va fer una centrada rasa per a Miguel, que a la frontal de l’àrea petita no va perdonar per fer l’1-0 (42’).

Amb el marcador a favor el Girona va poder afrontar la segona part amb molta més tranquil·litat. Durant uns moments, fins i tot va semblar que el guió el convidava a relaxar-se massa i es podia respirar un cert neguit a la grada. Sobretot perquè no arribava el segon gol que ampliés l’avantatge, i això que Danjuma, després d’una jugada personal (48’), i Miovski, amb una gran rematada de cap que Takac va refusar a córner (54’), s’hi van acostar.

Cert és que els eslovacs no van intimidar la porteria de Gazzaniga en cap moment per pensar que podia arribar l’empat, ja que l’única ocasió fins aquell moment va ser un xut de falta de Tolic desviat (64’). I, sorprenentment, de falta és com els blanc-i-vermells van rematar la festa. I encara més sorpresa va ser que el protagonista fos Juanpe. El canari, aprofitant que no hi havia cap especialista, va executar una falta a la frontal de manera magistral, i és que la va clavar a l’escaire per fer pujar el 2-0 al marcador (73’). Història viva del Girona, ara més que mai. I la festa ja estava servida. Els minuts finals van servir per gaudir, malgrat les grans ocasions que va tenir l’Slovan en el temps de descompte, perquè el Girona ja celebra victòries a Europa.