Trepitjant merda

El Girona fa uns bons primers minuts, li anul·len un gol i topa amb un bon Cillesen abans de patir una nova lesió i veure com amb deu li fan l’1-0 definitiu

La falta d’energia, d’efectius i de futbol ofensiu impedeix als de Míchel esgarrapar ni un punt

LAs Palmas 1 Girona 0

GIRONA:Gazzaniga, Francés (Papa, 43’), David López, Krejci, Miguel, Arnau (Minsu, 94’), Selvi (Blind, 66’), Van de Beek, Danjuma, Misehouy i Miovski. LAS PALMAS:Cillesen, Viti Rozada (Mika Mármol, 85’), Álex Suárez, McKenna, Álex Muñoz, Manu Fuster (Sandro, 60’), Essugo, Campaña (Javi Muñoz, 60’), Kirian (Mata, 85’), Moleiro i Fabio Silva (Mcburnie, 70’). GOLS:1-0 (42’) Álex Muñoz.ÀRBITRE:Quintero González (andalús).VAR:Figueroa Vázquez (andalús).T.G.:Campaña (21’), Essugo (47’) i Sandro (97’), del Las Palmas i Míchel (42’), Van de Beek (71’), Blind (87’), Arnau (92’) i a Krejci (96’), del Girona.T.V.:directa a Juan Carlos (77’) i a Porcel (96’), del Girona.PÚBLIC:21. 506 espectadors a l’estadi Gran Canària.

El Girona va perdre per la mínima contra Las Palmas (0-1) i enllaça dues derrotes en la lliga que el deixen molt més a prop de la part baixa i calenta de la classificació que de la noble i tranquil·la. El conjunt gironí no va començar malament; de fet, va fer gol en el 6’ però el col·legiat el va anul·lar per una suposada falta de Miovski, que va tocar lleugerament la cara d’un rival quan assistia Van de Beek. Una acció que va indignar Míchel analitzant el matx. I és que això, i una acció desgraciada després d’una lesió de Francés –clama al cel que passa alguna cosa– van condemnar un equip blanc-i-vermell que en la segona part va ser pràcticament estèril, no va tenir energia per atacar constantment –Las Palmas li ho va impedir amb interrupcions constants que van frustrar encara més els gironins–. Els de Míchel van acabar amb Papa i Minsu damunt del terreny de joc, amb Misehouy i Van de Beek rebentats i Arnau amb punts a la cara. I a sobre ara ve la copa.

El Girona va sortir damunt del terreny de joc amb certa ambició amb pilota i trenant alguna jugada interessant amb el duet neerlandès format per Van de Beek i Misehouy, participatiu en els primers compassos. I és que les primeres ocasions clares de gol van ser de l’equip dirigit per Míchel Sánchez, que va posar a prova Cillesen. Tot just en el minut 4, Selvi va rematar un córner servit per Miguel Gutiérrez però el porter local, ben col·locat, va aturar sense problemes quan Arnau ja estava a punt de posar la cama per desviar. Dos minuts després, amb un equip gironí dominador pel que fa a la possessió i a nivell territorial instal·lat a camp rival, Van de Beek va perforar la porteria insular amb un golàs amb l’exterior després d’una gran jugada entre Misehouy, que va obrir cap a Arnau, i el de Premià va veure Miovski a la frontal de la petita. El macedoni va servir a Van de Beek, que va superar al seu compatriota però el col·legiat havia xiulat falta de l’ariet macedoni per haver tocat amb la mà la cara d’Álex Suárez, una acció molt discutida per l’expedició gironina. Tot i la decepció, els de Míchel van continuar dominant i abans de la mitja hora disposarien d’una doble oportunitat immillorable amb centrada de Danjuma des de l’esquerra que va acabar al segon pal, on arribava sol Arnau. El lateral, extrem, migcampista, o el que faci falta, va rematar massa centrat i Cillesen va poder rebutjar com va poder. En el refús del neerlandès, Miguel va intentar una nova rematada picada que l’ex del Barça i el València va aconseguir enviar a córner amb la mà (25’). Las Palmas intentava estirar línies com podia i amb una lleugera millora en el control de la possessió ho va aconseguir. Sense generar excés perill, només amb intencions des de la frontal o a pilota aturada, en el 40’ va començar a coure’s la desgràcia de l’1-0 local quan Francés es va lesionar –el desè–. Lent el quart àrbitre a avisar i permetre la substitució de l’aragonès per Papa i murri el conjunt local servint de banda ràpid, Viti va posar una centrada al segon pal per on entrava l’altre lateral, Álex Muñoz, que tot sol va superar Gazzaniga (42’). Arnau, ahir extrem, va cobrir la posició del lesionat Francés però ningú va fer la cobertura al de Premià per cobrir l’arribada del defensor, una acció que va indignar Míchel, sense trobar solucions ni tenir prou recursos.

Poc a fer

Instal·lat en la desgràcia permanent, en tota la segona part, el Girona va disposar de dues aproximacions tímides a rematada de Miovski (55’) –la més clara–, i a xut de Miguel que va sortir a fora per poc rebotat per Álex Suárez (69’). Massa poc futbol ofensiu per, ni tan sols, esgarrapar un punt a un Las Palmas que, fins i tot, va generar més sensació de perill amb un Moleiro actiu que va posar a prova Gazzaniga en un parell d’ocasions, la més clara a passada de Sandro Ramírez (79’).

OBLIGAT

Míchel va haver de refer el pivot amb Van de Beek i Selvi en el lloc de Yangel i Iván Martín

DESGRÀCIA

Francés es va lesionar en el 40’ i, amb deu homes, el Girona va rebre l’1-0 definitiu

SENSE REACCIÓ

Tot i una primera ocasió de Miovski (55’), els gironins van inquietar poc la porteria local