Ni el Girona ni el Madrid tenen les xifres de l’any passat
Si mirem enrere, una de les dades més impactants del curs passat del Girona i del Madrid és el registre de punts dels dos en la jornada 24. L’equip de Míchel sumava 56 punts i era el segon classificat, al darrere d’un Madrid que dominava la lliga amb 61 punts. Aquell Girona competia de tu a tu amb els millors: 17 victòries, 5 empats i només 2 derrotes, totes dues infligides pel conjunt blanc. La desfeta més dura, precisament, va ser al Bernabéu, on l’equip va caure per 4-0 en la jornada 24. En canvi, aquesta temporada (2024/25) la realitat és ben diferent. Els blanc-i-vermells acumulen només 31 punts –25 menys que el curs anterior–, amb un balanç de 9 victòries, 4 empats i 11 derrotes. Per primer cop en molt temps, l’equip ha perdut més partits dels que ha guanyat.
El Madrid tampoc presenta la seva millor versió. L’any passat, en aquest moment, era líder destacat, amb 61 punts i un balanç de 19 victòries, 4 empats i 1 derrota (3-1 contra l’Atlético). Enguany, en canvi, ha baixat fins als 51 punts –10 menys–, amb 15 victòries, 6 empats i 3 derrotes. Els números confirmen que els equips del capdavant de la taula han perdut solidesa i que la igualtat és major que el curs anterior.
La producció golejadora
Més enllà dels punts, l’evolució dels gols també reflecteix canvis significatius. El Madrid, en aquest sentit, manté una línia molt semblant: la temporada passada havia marcat 52 gols i n’havia encaixat 15 en la jornada 24, i enguany manté els mateixos 52 gols a favor, tot i que ha vist com el nombre de gols en contra augmentava fins als 23 (+8). El Girona, en canvi, és el que més nota la comparació amb l’exercici anterior. Si el curs passat els de Míchel també havien anotat 52 gols, aquest any la producció ofensiva s’ha reduït a 32, vint menys. En l’aspecte defensiu, l’equip també ha empitjorat, passant de 29 gols en contra a 35.
Aquest escenari obliga el Girona a una reacció immediata si vol tenir possibilitats de sorprendre al Bernabéu. El repte és majúscul, però els de Míchel saben què és competir contra els grans. Per fer-ho, necessitaran recuperar la seva millor versió i aprofitar les debilitats d’un Madrid menys imponent que el de la temporada passada.
Una cosa és clara: per a uns la realitat continua sent la mateixa, lluitar pel títol frec a frec amb Barça i l’Atlético de Madrid, i per als altres, el Girona, la realitat és ben diferent, ja que les quotes ja no són tan elevades i ara l’objectiu prioritari és la permanència i, llavors, somiar amb una nova plaça europea.