Llargues i tranquil·les
El Girona ha complert gairebé tres setmanes de vacances de les sis que tindrà aquest estiu
L’absència de grans campionats de seleccions no complicarà l’inici de la pretemporada
Potser no són les més guanyades, però sí que seran unes de les més necessàries. El Girona està de vacances des del 25 de maig passat, quan va jugar l’últim partit de lliga contra l’Atlético, i no tornarà als entrenaments fins al proper 8 de juliol. Entre el final d’un curs i l’inici de la pretemporada del següent passaran 44 dies en què els blanc-i-vermells podran recarregar les piles després de l’angoixa que va acabar generant la lluita per la permanència, un objectiu menor del marcat a l’inici de curs, però ben sofert i celebrat, ja que si més no ha servit per salvar els mobles.
Seran poc més de sis setmanes d’una certa desconnexió –els recuperadors i preparadors físics sempre marquen les pautes a seguir durant aquest temps– que, més enllà de relaxar cames i recuperar forces físiques per a la temporada que ve, el que han de servir és per fer una neteja mental per tal de tornar a la pretemporada amb la capacitat de corregir tot el que no s’ha fet bé en aquest curs per poder aspirar a objectius més ambiciosos la temporada que ve.
El com, més important
Són unes vacances llargues, però no desorbitades. De fet, l’estiu passat els gironins van tenir tres dies més de vacances que els 44 que tindran aquest estiu, ja que van acabar el curs un dia abans i van tornar dos dies després, el 10 de juliol. Els parèntesis més llargs entre temporada i temporada, però, es van produir en la primera etapa a primera divisió, ja que l’estiu del 2018, enmig dels dos cursos a l’elit, els blanc-i-vermells van tenir 51 dies de vacances, i l’estiu següent, després del descens, el Girona es va aturar durant 53 dies, les vacances més llargues que ha tingut mai des de l’arribada al futbol professional. És un dels privilegis que dona la primera divisió, que no té res a veure amb els poc més de vint dies que els gironins han tingut algun estiu després de jugar el play-off d’ascens a primera. I ja no cal parlar dels 17 dies de l’estiu del 2020, després del curs marcat per la pandèmia, que es va acabar en ple agost.
En aquesta ocasió, però, segurament el total de dies de vacances és el menys important. I és que una de les grans notícies és que aquest estiu no hi haurà grans competicions de seleccions, de manera que no hi ha d’haver jugadors que es reincorporin a la feina amb la pretemporada pràcticament acabada, com sí que va passar el curs passat. Míchel no ha parat de dir, una vegada i una altra, que això ha estat un dels grans condicionants d’aquest curs, però per la temporada que ve ja no hi haurà excuses. Yangel Herrera, Asprilla, Tsygankov, Krejcí i Miovski sí que han tingut compromisos de seleccions aquesta setmana, però en les últimes hores ja han pogut començar les vacances sense cap contratemps i s’asseguren tenir gairebé un mes de descans, tot i que també és possible que Míchel els doni algun dia extra de descans i es reincorporin a la feina una o dues setmanes més tard.
Només hi ha un cas particular, el de Krapyvtsov, ja que el porter sí que disputarà l’Eurocopa sub 21 amb Ucraïna i iniciarà les seves vacances entre el 18 i el 28 de juny, en funció de fins on arribi en el torneig.
Als despatxos, sense fre
Si bé els jugadors podran gaudir del descans en aquestes setmanes, qui haurà de treballar més que mai és la direcció esportiva. No serà fàcil, perquè sempre hi ha molts moviments que no es poden tancar fins ben avançat el mercat de fitxatges, però de ben poc servirà que Míchel pugui tenir tots els jugadors amb contracte entrenant-se al juliol si en el mes que quedarà fins que comenci la lliga hi ha mitja plantilla que encara està per definir. Totes les incorporacions que es puguin fer abans del 8 de juliol, així com resoldre certes sortides que semblen evidents, serà una gran notícia per a Míchel i un pas més positiu per a la temporada que ve.