Més hoquei

Hoquei sobre patins

supercopa

La supercopa, un títol i un termòmetre per als de dalt

Hoquei sobre patins. El Vic-Liceo (18 h) obrirà foc abans del plat fort, el Reus-Barça (21 h). Tots els partits, televisats per La Xarxa i El Punt Avui TV

El Vic i el Liceo rememoraran avui el duel que van viure l'any passat a la capital osonenca en la primera semifinal de la supercopa Reus 2016, que aplega els quatre equips de l'Ok Lliga que es disputen la lliga europea. Els osonencs van cedir en els penals a casa i ara esperen revenjar-se en circumstàncies ben diferents. El Vic de Ferran Pujalte manté el bloc però ha perdut dos puntals, el porter Carles Grau i el golejador Ferran Font, tots dos atrets per les ofertes portugueses. En la lliga catalana, l'equip osonenc va guanyar els tres primers partits i va cedir en semifinals contra el Moritz Vendrell (2-1). Els dos relleus que ha incorporat són el porter Gerard Camps, baluard al Vilafranca, i el cedit pel Barça Sergi Llorca.

També ha variat el Liceo, que no té Jordi Bargalló (Oliveirense), el seu buc insígnia. Les baixes de Pau Bargalló, ara al Barça, i d'Oriol Vives, que ha marxat a Itàlia, també són sensibles, tot i que s'espera molt del jove internacional francès Carlo di Benedetto. Marc Coy (Reus), Henrique Magalhaes (Valongo) i Joan Grasas (Cerceda) completen el grup.

A les 9 del vespre, el Palau d'Esports de Reus bullirà o hauria de bullir per veure si l'equip local aconsegueix barrar l'accés a la final al Barça Lassa. Els blaugrana mantenen el bloc, amb Pau Bargalló al lloc de Xavi Costa. L'equip de Ricard Muñoz va culminar amb èxit la gira portuguesa, amb el colofó d'un 6-0 de prestigi contra el Benfica, l'actual campió d'Europa. Els blaugrana s'han endut les tres edicions anteriors de supercopa amb el format de concentració –Vendrell 2013, Reus 2014 i Vic 2015– i encadenen cinc títols seguits.

El nou Reus La Fira acaba de guanyar la lliga catalana després de cinc anys sense títols i els fitxatges han generat il·lusió. El retorn del solvent Albert Casanovas i les incorporacions del porter portuguès Pedro Henriques i els davanters Marc Torra –una figura mundial– i Àlex Rodríguez fan del conjunt d'Enrico Mariotti un bloc amb pretensions. El Reus mirarà d'esprémer el talent i la voracitat atacant dels seus homes –Raül Marín és el pitxitxi de l'Ok Lliga– sense gaires lligams tàctics. El gran què serà defensar amb criteri contra un equip que penalitza molt les pèrdues i els errors al darrere.

La Xarxa i El Punt Avui TV oferiran en directe les semifinals d'avui i també la final de demà, a les 6 de la tarda.

PROTAGONISTES

Hem treballat de valent i la pressió ens la posem nosaltres mateixos. Intentarem vèncer el Barça
Matías Platero
JUGADOR DEL REUS
Sabem que venim a una pista històricament difícil però volem guanyar aquest primer títol
Aitor Egurrola
PORTER DEL BARÇA

Darrers precedents

En la supercopa del 2014, el Reus, que jugava a casa, va plantar cara al Barça però va quedar eliminat (3-2). Un any abans, al Vendrell, el conjunt del Baix Camp i els blaugrana van protagonitzar una final igualada que es va resoldre a favor del Barça en els penals. L'any passat, a Vic, el Reus no hi va participar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)