Europeu

Espanya tomba França (8-2) i serà a la final

Hoquei sobre patins. Tot i el marcador final, l’equip d’Alejandro Domínguez, acostumat a triomfs fàcils, ha suat de valent per superar els francesos

Amb més dificultats de les previstes, tot i el 8-2 final, la selecció estatal ha derrotat França en la semifinal de l’europeu d’hoquei de La Corunya i ha aconseguit un lloc en la final. L’excessiva verticalitat en atac i la bona actuació de porter francès, Correia, han frenat els jugadors d’Alejandro Domínguez en la primera part. Amb tot, poc abans del descans, el maresmenc Nil Roca ha aconseguit l-1-0, aprofitant el refús d’una falta directa que ha llençat Adroher. Els francesos, però, han empatat en l’acció següent, gràcies a una falta directa executada per Carlo Di Benedetto.

El pitjor moment per a Espanya ha estat l’inici del segon temps, ja que Roberto Di Benedetto ha marcat l’1-2 molt aviat. Durant tres minuts els francesos han anat per davant en el marcador, fins que Ferran Font ha signat l’empat, també en una falta directa, després del refús del porter.

Vuit minuts ha trigat a moure’s el marcador, i ho ha fet un altre cop a favor de la selecció estatal. Edu Lamas ha enviat, des de lluny, un xut imparable a la porteria francesa que ha entrat per l’escaire. Dos minuts més tard, el jugador del Liceo ha tornat a marcar en una altra acció brillant i ha permès que l’equip estatal entrés en el tram final del duel amb un avantatge de dos gols.

Sergi Fernández ha aparegut per evitar que França marquès en una falta directa i, a quatre minuts del final, Ignacio Alabart ha posat el 5-2. Amb tot dat i beneït, Bargalló ha posat el 6-2, Nil Roca el 7-2 i Bargalló, un altre cop de penal, el 8-2 definitiu. El partit ha mort amb França jugant amb només dos jugadors de camp per les expulsions de dos jugadors.

El rival d’Espanya serà Portugal, que va derrotar Itàlia (4-2).