Europeu

Volen el cinquè títol seguit

Campionat d’Europa. La selecció espanyola femenina, amb set catalanes, afronta amb ambició l’europeu de Portugal que comença dilluns

Les set catalanes i les tres asturianes que formen la selecció espanyola absoluta volen guanyar el cinquè títol europeu de manera consecutiva. En les edicions dels anys 2009, 2011, 2013 i 2015 Espanya, amb força presència catalana, va ser la campiona, i en l’edició d’aquest any, que es disputa del dilluns 8 al dissabte 13 a la localitat portuguesa de Mealhada, volen tornar-ho a ser. En el seu historial el combinat estatal femení té cinc títols europeus, els quatre esmentats i el de l’any 1995. Aquest any les seleccions espanyoles masculines ja han guanyat el títol europeu absolut, el sub-20 i el sub-17, i ara les noies intentaran completar el pòquer.

En aquesta edició el campió d’Europa es decidirà en una lligueta entre els set equips participants. Espanya debutarà dilluns contra França, dimarts jugarà dos partits contra Suïssa i Itàlia, dimecres descansarà, dijous s’enfrontarà a Anglaterra i divendres a Alemanya. El combinat estatal tancarà la competició dissabte contra Portugal, l’amfitriona i la selecció que ha estat subcampiona en les tres darreres edicions, i que té ganes de trencar el domini d’Espanya. Sota les ordres del seleccionador Ricardo Ares, l’equip estatal estarà format per Anna Casarramona i l’asturiana Natasha Lee, que han estat presents en els quatre títols europeus consecutius; Laura Puigdueta, Maria Díez i l’asturiana Sara González, que han guanyat els últims tres; Laura Vicente i Berta Busquets, que van guanyar el del 2015. Completen la selecció l’asturiana Marta González i dues jugadores que s’estrenen en un gran campionat, Anna Ferrer i Laura Barcons. La selecció espanyola ha encadenat tres grans títols seguits, l’europeu del 2015 i els mundials del 2016 i 2017, i només ha canviat dues jugadores respecte a les que van guanyar els dos darrers mundials.

EL PROTAGONISTA

L’ambient a Portugal serà hostil, però a la vegada és un fet motivador per aconseguir el títol, que sempre és l’objectiu
S’ha de lloar les jugadores, ha estat una preparació molt dura i amb molt de treball
Ricardo Ares
seleccionador espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)