Internacional

El Barça reitera qui mana i aixeca la Intercontinental

Hoquei sobre patins. L’equip de Castro exhibeix caràcter i derrota el Porto en un partit èpic resolt per Álvarez a 1:31 del final de la pròrroga després d’haver anat per sota tres vegades (4-5)

La tercera final en vuit mesos entre el Barça Lassa i el Porto s’ha acabat amb un nou triomf del conjunt d’Edu Castro per 4-5 en un duel èpic resolt en la segona part de la pròrroga amb un gol de Pablo Álvarez quan faltava 1:31 per al so de la botzina. El Barça s’ha sobreposat a la lesió en el segon temps del porter Sergi Fernández i a la febre de Joâo Rodrigues, que ha jugat pocs minuts, a més d’anar tres cops per sota, i ha aixecat la copa Intercontinental en un partit trepidant dels que fan afició escenificat en un estadi Aldo Cantoni de San Juan ple altre cop de gom a gom. L’equip d’Edu Castro reitera qui mana en l’hoquei sobre patins mundial i tanca el cercle d’un 2018 per emmarcar. No en va, l’èxit a l’Argentina en un partit històric suposa el sisè títol de l’any per a un grup sense fissures que abans s’havia adjudicat l’Ok Lliga, la copa, la lliga europea, el títol més preuat, i la copa Continental, els dos darrers en dues finals jugades en terres portugueses, un valor afegit, i també davant del Porto, un dels millors equips del món. Als blaugrana, que també van celebrar la lliga catalana, només se’ls hi va escapar la Supercopa a Sant Sadurní contra el Liceo.

Panadero, que duia un ull de vellut per un cop en el partit de divendres, ha frenat provisionalment la sortida fulgurant del Porto marcant de penal en el minut 2. Rafa li ha fet caure l’estic a terra de manera descarada dins del quadre i l’osonenc l’ha clavat per l’escaire dret de la porteria de Grau, l’invers al qual va llançar en el penal marcat en la semifinal. Malgrat tot, el Barça ha estat espès en atac i no ha trobat el joc interior, mentre el Porto creava més perill impulsat per Reinaldo, Hélder Nunes i Alves. L’exblaugrana i nascut a San Juan ha empatat en un gran tret per tot l’escaire de Fernández (1-1 en el minut 7’). A més, Alves, en una combinació perfecta amb Pinto en el joc interior, ha posat per davant el conjunt del català Guillem Cabestany (2-1 en el minut 15’). Amb caràcter, el Barça ha empatat en una gran acció d’Álvarez (2-2 en el minut 19’) que ha esbravat l’efervescència lusitana. Malgrat haver-se carregat de faltes de seguida en el marc d’un arbitratge caòtic dels dos col·legiats argentins més propi del segle XX que no pas del reglament actual, l’equip d’Edu Castro no ha comès la desena i ha marxat els vestidors amb un empat.

El Porto s’ha avançat dos cops en el segon temps (3-2 i 4-3), però el Barça, que ha tingut un arbitratge més benèvol que en la primera però dolent en línies generals, ha respost, primer amb un gol de Pablo Álvarez i més tard amb una acció de Joâo Rodrigues –assistència brutal de Bargalló–, que s’ha marejat tot just empatar i ja no ha pogut jugar més. Egurrola també ha hagut de substituir Fernández en el minut 30. El Barça ha fallat tres directes i ha encaixat el 4-3 marcat per Alves en inferioritat, cops morals als quals s’ha sobreposat amb caràcter. Fins i tot en el tram final del partit, el porter català Grau ha mantingut viu al Porto. En el temps afegit, una combinació de la societat Bargalló.-Álvarez ha finalitzat amb el tret des de dins del quadre del de San Juan, que ha estat profeta a la seva terra marcant el seu tercer gol. El Porto ha tret el porter i ha posat cinc jugadors de pista i encara ha intimidat amb un tret al pal.

El títol femení se l’ha endut el Concepción, que ha derrotat el Telecable Gijón per 4-2 impulsat per la voracitat golejadora de Maria Florencia Felamini (4). La portera mataronina del conjunt asturià Judit Morera ha estat suplent. El Gijón guanyava per 1-2 a la mitja part però les de San Juan han trencat el partit en el segon temps.