Mundial

Espanya remunta contra l’Argentina i guanya el mundial júnior (2-3)

Hoquei sobre patins.

Una defensa avançada molt ben treballada i insistent, la capacitat per madurar les jugades en atac i la bona visió de joc en les accions interiors han tornat a ser definitives perquè la selecció espanyola júnior, formada íntegrament per catalans, derrotés aquesta nit l’Argentina en la final per 2-3 i aixequés la copa de campiona del món. El partit ha estat la revenja dels debut en la fase de grups, en el qual els sud-americans van vèncer per 3-4 en el pitjor partit dels de Sergi Macià, que a partir de la derrota van fer un pas endavant. Els gols de la selecció espanyola els han fet Roc Pujadas (2) i Aleix Marimon de penal. Per part dels argentins, els han fet Alonso i Torres, de falta directa. Els argentins s’han avançat en el primer temps (2-0) però la sortida fulgurant del conjunt de Sergi Macià li ha permès empatar el partit en cinc minuts en el segon temps. El jugador del Manlleu Roc Pujadas, el millor del mundial, ha fet el 2-3 definitiu entrant fins a la cuina. L’Argentina, que ha aguantat els últims set minuts amb nou faltes, ha tingut oportunitats per empatar en el tram final però el porter de l’Arenys de Munt Gerard Pérez ha estat molt ferm.

Portugal ha derrotat Itàlia per 1-4 en el partit anterior i s’ha penjat la medalla de bronze. Els gols dels lusitans els han fet Barata, Pato. Pereira i Abreu, la figura del conjunt portuguès. Per part dels transalpins ha marcat Galimberti, que ha fet el 0-1 en el primer temps. Abans del descans, però, els portuguesos ja havien remuntat (1-2). En el segon temps, el conjunt que prepara Vasco Vaz ha acabat d’arrodonir el triomf sobre els italians, dirigits per Massimo Mariotti amb el seu germà Enrico fent de segon. Els portuguesos només han perdut un partit en el campionat, el que van cedir davant d’Espanya en la semifinal.