Més hoquei

Suspenen les competicions europees de clubs

Hoquei sobre patins. Les lligues europees i la Europa Cup no es jugaran fins a nou avís per evitar l’expansió del coronavirus

La World Skate Europe Rink Hockey (WSE-RH) ha decidit suspendre pel coronavirus fins a nou avís totes les competicions europees de clubs d’hoquei sobre patins, la lliga europea masculina i femenina i la Europa Cup. En el cas de la lliga europea masculina hi ha tres equips catalans implicats, el Barça, el Reus i el Noia. Els dos primers ja tenien garantida la classificació per als quarts de final i el Noia s’ho havia de jugar el 15 de març contra el Monza, club que dimarts ja va anunciar que deixava la competició fos quina fos la decisió de l’organisme internacional. El altres equips classificats per als quarts de final són el Lodi –equip situat en la zona de risc italiana–, el Porto, el Barcelos, l’Oliveirense i el Liceo.

En la lliga europea femenina només queda pendent de jugar-se la final a quatre (4 i 5 d’abril), per a la qual es van classificar el Manlleu, el Palau, el Gijón i el Benfica. Els organitzadors encara no han designat la seu per a la competició. Per als quarts de final de l’Europa Cup hi estaven classificats el Caldes, el Voltregà i l’Igualada.

Segons la nota de la WSE-RH, la decisió de suspendre les competicions s’ha pres per evitar que l’epidèmia del coronavirus es continuï expandint. “Naturalment, seguirem l’evolució de la situació per si és possible reprendre en algun punt alguna d’aquestes competicions”, afegeix la nota enviada als clubs. S’entén, doncs, que la suspensió podria ser en alguns casos provisional, sobretot en les competicions sense equips italians, com per exemple la final a quatre de lliga europea femenina. En qualsevol cas, sembla gairebé impossible que els equips italians puguin afegir-se a la competició. A banda del Monza i el Lodi (lliga Europa), també estan classificats per als quarts de final de la Europa Cup el Trissino –que té un jugador infectat i la resta de la plantilla en quarantena– i el Follonica, situat també en una de les regions de risc.

Roma, sense marató

Ahir es va confirmar que la marató de Roma (29 de març) tampoc es correrà per evitar més contagis locals i internacionals del coronavirus. Falta saber què passarà amb la marató de Barcelona (15 de març), que té uns 500 corredors inscrits que vindran d’Itàlia.

LA XIFRA

9
equips
catalans són els que estan implicats encara en lliguetes i eliminatòries europees

El ciclisme, també aturat

El coronavirus ataca amb força un dels eixos del ciclisme europeu, Itàlia. El govern ha prohibit les grans clàssiques i voltes que s’han de disputar el mes que ve i el principal organitzador, RCS, busca fórmules imaginatives per no haver de cancel·lar-les totes. D’entrada, dissabte no es disputarà al nord del país una de les clàssiques més esperades pels seguidors, la duríssima Strade Bianche, a la Toscana. RCS dona aquesta prova pràcticament per cancel·lada definitivament. Ara bé, tot i que confirma que la Tirrena-Adriàtica (11-17 de març) i la Milà-San Remo (21 de març) no es podran disputar en les dates previstes originalment, no descarta traslladar-les al juny, després del Giro d’Itàlia, o al setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)