Internacional

Canvis del mercat català a Itàlia en el marc de la crisi

Hoquei sobre patins. Crespo, Gelmà, Teixidó i Mitjans no continuaran a la lliga, hi ha sis renovacions i Torner, Coy i Galbas canviaran d’equip

La gran majoria dels vint jugadors catalans que aquest curs han jugat la lliga italiana ja tenen més o menys clar si la continuaran disputant. El final abrupte del campionat ha accelerat els moviments del mercat amb una tendència de retorns a casa més accentuada que en les darreres temporades a causa de la crisi econòmica provocada pel coronavirus. El mercat italià era fins ara la destinació més habitual de l’èxode, amb presència catalana en onze dels catorze equips. La normativa permet un màxim de tres estrangers per equip, però molts clubs estan reduint la quota.

Eloi Mitjans i Gerard Teixidó (Breganze) van ser dels primers que van fer públic el retorn a casa. De fet, el Voltregà va anunciar dimarts el fitxatge de Teixidó, un dels màxims golejadors del curs: 5è amb 28 gols. El pròxim equip de l’exjugador del Noia i el Vendrell Mitjans encara no ha transcendit. Un altre dels que plega veles és el lloretenc Víctor Crespo (Bassano), que té ofertes de l’OK Lliga damunt la taula però no ha tancat res. Posa fi a un període de cinc temporades reeixides fora: dues a França amb la Vendéenne i tres a Itàlia, una amb l’Scandiano i dues al Bassano. L’històric club italià hauria fitxat Marc Coy (Scandiano) i Pol Galbas (Montebello).

Entre els traspassos hi ha el del torderenc Enric Torner (Valdagno), que jugarà al Lodi, al costat del golejador de l’Igualada Jordi Méndez. Un altre torderenc, David Gelmà, ha fet 21 gols a les files de l’Scandiano, però ja es va acomiadar dels seguidors a les xarxes socials. Tampoc no continuaran al Monza, club que ha jugat dos anys seguits la lliga europea, el reusenc Marc Ollé i Pol Franci. Ollé, certament, ha fet un pas endavant després d’haver deixat el Reus. Tot indica que torna a Catalunya.

El vallenc del Viareggio Jepi Selva –19 gols– és un dels més cotitzats i suscita l’interès del seu mateix equip, del Follonica d’Enrico Mariotti, del Sarzana i de l’OK Lliga. No té res decidit. També és molt estimat el porter reusenc Adrià Català (Trissino), que s’ha llaurat una carrera d’èxits després de passar pel Lodi i que seguirà al Trissino. Continuarà igualment al seu equip un altre porter, Cesc Campor, que ha debutat amb el Correggio procedent del Caldes. També han renovat el reusenc del Sandrigo Marc Vázquez i el potent trio català del Forte.

Forte dei Marmi
Martí Casas segueix
Jordi Burgaya segueix
Xavi Rubio segueix
Valdagno
Enric Torner Lodi
Marc Pallarès no segueix
Breganze
Gerard Teixidó Voltregà
Eloi Mitjans no segueix
Trissino
Adrià Català segueix
Scandiano
David Gelmà no segueix
Marc Coy Bassano
David Ballestero estudia renovació
Viareggio
Jepi Selva Ofertes d’Itàlia i OK Lliga
Correggio
Cesc Campor segueix
Sandrigo
Marc Vázquez segueix
Bassano
Victor Crespo no segueix
Roc Llisa té contracte en vigor però no segueix
Monza
Marc Ollé no segueix
Pol Franci no segueix
Montebello
Pol Galbas Bassano
Tirso Gómez pendent

Marc Pallarès, rodamón transalpí

Amb 39 anys, el jugador de Caldes de Montbui Marc Pallarès en fa 14 anys que està a Itàlia i ha jugat amb el Breganze, el Bassano, el Follonica, el Trissino i ara amb el Valdagno. Malauradament no continuarà i estudia el seu futur. “Fa molts anys que soc a Itàlia, però tornar a l’OK Lliga em faria il·lusió. Catalunya sempre serà casa meva”, diu Pallarès, que té un valor afegit perquè té la doble nacionalitat i no ocupa plaça d’estranger.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)