Més hoquei

Ressorgir des de la base

El Girona femení va estar a dalt de tot, amb dos subcampionats europeus, però també va perdre la màxima categoria, l’OK Lliga

Ara va cap amunt amb calma tant amb els equips sèniors com amb els de promoció

Va ser dues vegades subcampió de la copa d’Europa femenina (els anys 2012 i 2013), la temporada 2011/12 va ser segon en l’OK Lliga femenina i les campanyes anterior i posterior va acabar tercer. L’equip femení del Girona CH va estar a dalt de tot, però va caure de l’elit europea i estatal, i va perdre la màxima categoria. En els darrers anys i amb una aposta ferma per la base, els seus equips femenins estan ressorgint, i ho fan amb calma i sense presses. En aquesta temporada 2019/20 l’equip de l’OK Lliga femenina ha acabat vuitè –el millor lloc des del seu retorn a la màxima categoria estatal–, i els tres equips femenins de base, el Fem-17, el Fem-15 i el Fem-13, estaven entre els tres millors en les seves lligues quan es va aturar la competició per l’estat d’alarma. “Quan vaig arribar a Girona, fa sis anys, vaig fer una aposta per la base global; no tenia sentit tenir un primer equip si no es tenia base femenina. Ens vam trobar unes nenes que en aquell moment eren molt petites i es va fer una aposta per intentar pujar-les progressivament i intentar ampliar el nombre de nenes, fins i tot vinculades a altres clubs, per ser una mica el referent aquí, a Girona”, explica el director i coordinador esportiu, Ramon Benito. Les nenes han anat creixent i passant categories i la propera temporada, a banda de l’equip de l’OK Lliga, hi haurà un segon equip sènior, el segona catalana. Al club ho consideren molt important perquè saben que el salt de la categoria Fem-17 a l’OK Lliga és molt gran i així les jugadores tindran un pas més en la seva trajectòria esportiva. La responsable de la junta directiva de l’hoquei femení, Maria Perpinyà, explica: “Les que han passat de categoria es queden tot i no tenir accés al primer equip. Pensaven que era important tenir un equip entremig. No és només jugar a l’OK Lliga, sinó poder jugar tothom, i era un objectiu important.”

Potenciar les més petites

El Girona té consolidats quatre equips femenins, però Ramon Benito reconeix que encara han de continuar treballant amb les més petites. En aquests moments el club té més de 30 jugadores en els quatre equips femenins –del Fem-15 a l’OK Lliga– i unes 10 més en equips mixtos de diverses edats inferiors i que no són suficients per fer un equip femení en una categoria determinada. Tota la feina que es fa en l’hoquei femení no treu que el conjunt gironí també faci molts esforços en el masculí. Maria Perpinyà manifesta que de cap manera volen fer una secció femenina i diu: “La nostra idea és que pugin igual nens i nenes i que tinguin el mateix model. Els nens tenen el seu equip masculí a l’OK Lliga i les nenes el seu femení a l’OK Lliga. I això a tot Catalunya només hi ha dos clubs que ho puguin dir, que són el Girona i el Voltregà.” La idea és que les nenes de la base trobin referents i s’emmirallin en l’equip de l’OK Lliga femenina, i aquesta temporada han anat a entrenaments i han participat en trobades.

El director i coordinador esportiu del Girona es mostra content de com ha estat funcionant la base del club els últims anys i manifesta amb orgull que els equips ja s’estan classificant per als campionats de Catalunya, tant en nois com en mixtos i femenins. Ramon Benito explica que actualment el club té 20 equips entre sènior i base, i que ara no es poden ampliar molt més pel tema d’hores de pista d’entrenament. A poc a poc la feina dels últims anys en la base va donant fruits i Ramon Benito es mostra satisfet: “Fa sis anys que soc a Girona i sempre vaig dir que la meva il·lusió era veure al primer equip jugadors formats en el moment que jo estava de coordinador, vol dir formats al màxim nivell, i la meva aposta era tant masculina com femenina. Al final que es vegi la feina de formigueta que fa tants anys que s’està fent a Girona.”

4
equips femenins
tindrà el Girona CH la propera temporada i dos seran sèniors. El primer equip serà el de l’OK Lliga, el segon –la novetat– jugarà a la segona catalana i també hi haurà dos equips de base, el Fem-17 i el Fem-15.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)