Lliga Europea

El Palau regna a Europa

Hoquei sobre patins. Guanya per primera vegada la lliga europea en superar el Voltregà, el campió vigent. Després d’una primera part anivellada, les campiones sentencien en la segona

Generali Palau 6 Voltregà S. Motor 1

GENERALI PALAU:Laura Vicente, Berta Busquets, Laura Puigdueta, Aina Florenza i Mariona Colomer –equip inicial–; Vanessa Garcia, Paula Ferrón, Gisela Vicente, Carla Fontdegloria i Julia Vilarrasa.VOLTREGÀ STERN MOTOR:Teresa Bernadas, Berta Tarrida, Motxa Barceló, Laura Barcons i Aina Arxé –equip inicial–; Judit Burgaya, Anna Bosch, Esther Vistos, Rocio Ramón i Veronica Caretta.GOLS:1-0 (16’) Aina Florenza. 1-1 (21’) Esther Vistos, de penal. 2-1 (23’) Vanessa Garcia. 3-1 (29’) Laura Puigdueta. 4-1 (31’) Carla Fontdegloria. 5-1 (42’) Aina Florenza. 6-1 (44’) Laura Puigdueta.ÀRBITRES:Silvia Coelho i Tània Pardo.FALTES:11 de Palau i 14 del Voltregà.

El Generali Palau ha guanyat per primera vegada la lliga europea, i ho ha fet per la porta gran en superar en la final el vigent campió, el Voltregà Stern Motor. El conjunt vallesà també regna a Europa després d’haver dominat l’OK Lliga, i ho va aconseguit en la seva segona presència en una final. En la primera, l’any 2019, va perdre precisament contra el conjunt de Sant Hipòlit. Laura Puigdueta va rebre el trofeu a la millor jugadora, i Laura Vicente, el de millor portera en la final.

Aquest darrer partit de la final a vuit que s’ha disputat al pavelló Maria Víctor de Palau-solità i Plegamans va ser molt anivellat en la primera meitat i en la segona part el conjunt local va saber sentenciar. La capitana del Voltregà, que en la semifinal de dissabte va rebre un cop de bola que li va trencar el nas, va poder jugar amb una mascareta.

La final es va iniciar amb molta intensitat i un joc ràpid, i els dos equips van començar a tenir ocasions ben aturades per les porteres. La golejadora del Palau, Aina Florenza, va obrir la llauna en el minut setze i cinc minuts després Esther Vistos va empatar de penal. En aquests últims minuts abans del descans es van xiular dos penals més i no se’n va transformar cap, tot i que en el refús del que va llançar Vanessa Garcia, la mateixa jugadora va marcar i va tornar a avançar el seu equip (2-1). Amb aquest curt resultat es va arribar a la mitja part.

El Palau es va distanciar en l’inici de la segona meitat en marcar dos gols molt seguits. Laura Puigdueta i Carla Fontdegloria van situar el 4-1 en el marcador. Les osonenques van intentar reduir la diferència, però les vallesanes van controlar la final i van sentenciar amb el 6-1 després dels gols d’Aina Florenza i Laura Puigdueta en els darrers deu minuts.

ELS PROTAGONISTES

És un somni fet realitat. Hem patit molt, la primera meitat ha sigut molt igualada i en la segona hem mantingut el cap fred
Laura Puigdueta
JUGADORA DEL pALAU
Hem fet 20 minuts excel·lents i hem posat el Palau contra les cordes. En la segona part ens hem topat amb la seva efectivitat