Lliga Europea

L’EHCA anuncia que es retiraran de la lliga europea si no es canvia el format

L’EHCA, l’Associació de Clubs Europeus d’Hoquei sobre Patins, ha fet avui un comunicat en què anuncia que els seus dotze clubs integrants, entre els quals n’hi ha quatre de catalans, han decidit per unanimitat no jugar la lliga europea si el comitè europeu WSE-RH no respecta el format prèviament acordat de dos grups de vuit equips a doble volta amb la benedicció del World Skate, el màxim organisme mundial. El WSE-RH té la intenció d’establir quatre grups de cinc equips amb una lligueta a una sola volta. “Els dotze equips de la EHCA volen participar en un model de competició a l’alçada dels temps que corren i de les expectatives que tots els professionals i aficionats de l’hoquei sobre patins estan esperant”, explica la nota.

L’EHCA la integren cinc clubs de l’OK Lliga –Barça, Liceo, Reus, Noia i Caldes–; cinc més de la liga portuguesa –Sporting, Porto, Benfica, Oliveirense i Barcelos–, el Forte dei Marmi italià i el Saint Omer francès. En la lliga europea hi havia inscrits vint clubs i el sorteig s’ha de fer dissabte a Paredes (Portugal) aprofitant la disputar dels europeus masculins sub-17 i sub-19.

“Els 12 clubs que formen la EHCA es mantenen ferms en la seva decisió de competir si es respecta el preacord que va donar pas a la inscripció a la competició continental”, titula el comunicat remès aquest migdia: “Els dotze clubs han acordat, per unanimitat, competir a la lliga Europea 2021/22 únicament si es respecta el format de competició acordat amb el World Skate abans de la inscripció a la màxima competició continental. En el cas que el World Skate Europe no respecti aquest acord, els dotze clubs de la EHCA demanaran no estar presents en el sorteig, renunciant així al seu dret a participar en la lliga europea 2021/22. El preacord assolit garantia disputar la competició amb un format de lligueta de tots contra tots amb anada i tornada en dos grups de vuit equips cadascun, acabant amb una Final Eight. Aquest model de competició vindria precedit d’una fase prèvia on tots els equips convidats que no havien aconseguit esportivament la classificació haurien de competir per assolir el màxim dels 16 equips acordats. La voluntat de diàleg de la EHCA i la predisposició per buscar una sortida pactada per part de World Skate (personificada en el senyor Francesco Zangarini) i del seu Comitè Internacional WS-RHTC (representat pel Chairman de WSRH, el senyor Carmelo Paniagua) va ser clau per arribar a consens. Sorprenentment, el 19 d’agost, el World Skate Europe - Rink Hoquei va publicar un comunicat oficial en què es descrivia un format de competició de tres fases: la primera està composta per un total 20 equips que jugarien repartits en quatre grups de cinc, amb lliga de tots contra tots en cada grup, però només amb partits d’anada. La EHCA manifesta el seu desacord amb aquest format, que no satisfà les característiques de qualitat de l’espectacle que tots estem buscant. Tot i haver anunciat un format diferent a l’acordat, la EHCA va continuar confiant en que s’arribés a un acord que permeti treballar junts en l’organització de la lliga europea, amb un model de gestió més professionalitzat, integrant els interessos de World Skate i dels clubs i sempre sota l’oficialitat dels òrgans federatius internacionals.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)