Una segona pretemporada
Hoquei sobre patins. L’OK Lliga s’atura un mes a misses dites per l’europeu de seleccions, en el qual participaran dotze jugadors de la competició: cinc del Barça, quatre del Liceo, dos del Lleida i un del Reus
L’endarreriment a causa de la pandèmia d’una competició com l’europeu de seleccions, que habitualment es jugava a l’estiu i que ara es disputarà al novembre –del 15 al 20–, provoca distorsions en el calendari tant de l’OK Lliga com de la resta de campionats afectats. Els equips han hagut d’assumir una alta concentració de partits en les darreres setmanes –tres en onze o dotze dies, entre el 16 d’octubre i el 23 o el 24, en funció dels casos –i ara estaran aturats durant un mes, fins al 27 de novembre, amb situacions ben diverses quant a recursos humans. De fet, els que tindran més dificultats per articular els entrenaments, tot i que tenen planter perquè els doni un cop de mà, són els dos primers, el Barça i el Liceo, sobretot els blaugrana, que tindran cinc jugadors convocats amb les seves seleccions: Panadero, Bargalló i Alabart juguen amb Espanya, i Hélder Nunes i João Rodrigues formen part de la secció portuguesa. El Liceo queda sense quatre puntals: Carles Grau, Marc Grau –la gran novetat en la primera convocatòria de Guillem Cabestany– i César Carballeira jugaran amb el conjunt estatal, i Roberto di Benedetto, amb França. El Lleida tampoc podrà disposar en les sessions del porter Martí Serra, cridat també per Cabestany, ni de Bruno di Benedetto, un altre dels pals de paller de la selecció francesa, juntament amb el seu bessó, Roberto, i amb el germà gran, Carlo (Porto). El Reus perd l’italià Francesco Compagno.
També de l’OK Lliga Plata
En total, són dotze els jugadors de l’OK Lliga que jugaran l’europeu: set amb Espanya, dos amb Portugal, dos més amb França i un amb Itàlia. També n’hi ha diversos de l’OK Lliga Plata, concretament, els francesos de l’Espanyol Antoine Le Berre i el porter Baptiste Bonneau; l’alemany de l’Alpicat Max Zilken, i l’andorrà del Sant Just Gerard Miquel. La divisió de plata, que va arrencar el 16 d’octubre, no s’atura.
La idoneïtat de la dràstica aturada és relativa i depèn de com bufi el vent. Hi ha equips instal·lats en una mala ratxa, com el Garatge Plana Girona, el cuer, que podria treure profit del període de reflexió i entrenaments per canviar la dinàmica. En termes generals, però, quatre caps de setmana sense competir un cop ja s’havia engegat no és la millor situació. El Noia Freixenet estava en una ratxa excel·lent –cinc triomfs seguits–, però també podrà acabar de recuperar Eloi Mitjans, que s’ha perdut els quatre últims partits, i Adrià Ballart, que encara no ha debutat. En una lliga amb play-off tot és una mica relatiu menys el descens. Amb vuit jornades disputades, els afectats ja han consumit gairebé un terç de curs i comencen a tenir les primeres urgències.
Tots contra tots i els dos millors, a la final
La 54a edició de l’europeu es jugarà a Paredes (Portugal) amb un cartell de només sis seleccions: Portugal, Espanya, Itàlia, França, Andorra i Alemanya. L’esquifit volum fa que el sistema de competició hagi de ser una lligueta prèvia a una volta i una final entre els dos primers. La darrera edició es va jugar a la Corunya el 2018, amb triomf d’Espanya contra Portugal. D’aquella selecció, només en queden quatre: Bargalló, Alabart, Ferran Font i Xavi Malián. “Hi hem d’anar amb l’ambició de guanyar”, recalca Cabestany. Espanya va iniciar la preparació dijous passat i debutarà el dia 15 contra Andorra; el 16 s’enfrontarà amb Itàlia, i el 17, amb Alemanya, que té com a figura l’exjugador del Lloret Max Thiel. El dia 18 jugarà contra Portugal, l’altra gran favorita per guanyar el títol. Tancarà la primera fase el dia 19 contra França. L’endemà es jugaran la final i el partit per al tercer i el quart llocs.
Publicat a
Notícies
Dijous,21 novembre 2024