Europeu

Empat molt treballat d’Espanya contra Itàlia en l’europeu (4-4)

Espanya s’ha hagut de conformar amb un empat contra Itàlia (4-4) en la segona jornada de l’europeu que, tal com han anat les coses, no és del tot dolent. Els italians venien de cedir contra França (5-8) en la primera jornada, estaven al límit de l’abisme i encara no ho tenen tot perdut gràcies a la classe de Giulio Cocco, que ha fet 3 gols de falta directa en la primera part. Els sis equips que juguen el campionat s’enfronten tots contra tots a una volta i els dos primers jugaran dissabte la final (21 h). L’equip de Guillem Cabestany ha arrencat bé i s’h avançat amb un gol de Ferran Font (14’). Itàlia no arribava amb claredat. Però les blaves comeses per Carballeira (14’) i pel mateix Font (15’) han catapultat dels d’Alessandro Bertolucci. Giulio Cocco, molt hàbil, ha batut el seu excompany Xavi Malián en les dues faltes directes i ha capgirat el resultat (2-1). Els àrbitres han anul·lat un gol a Toni Pérez per desviar la bola de Barroso amb el patí (16’), Font no ha sabut batre Gnata (20’) en una directa –10a falta d’equip d’Itàlia–i Carballeira (22’) ha enviat un penal al pal. L’exjugador del Porto que ara milita al Trissino Cocco, en canvi, ha prosseguit amb el seu recital de varietats i ha signat el 3/3 en directes en el minut 23’ arran de la desena d’equip del conjunt estatal, que ha dut el pes i ha fet perill –Gnata ha estat prou bé com a últim bastió d’un equip que ha defensat amb el ganivet entre els dents–però ha marxat al descans amb el partit hipotecat.

Bargalló fa fallat una directa (30’) i l’equip ha sobreviscut a dues directes i quatre minuts d’inferioritat. Malián ha vist la primera blava i ha entat sota els pals Carles Grau, que li ha aturat a Cocco dues directes seguides vitals (32’ i 33’). La segona per una blava a de Bargalló. Alabart, el millor del seu equip, ha fet dos gols seguits. El primer amb un tir exterior i el segon executant una directa genial –15a d’Itàlia– en dos tocs i enganyant Gnata (3-3). Bargalló, a més, ha fet el 3-4 en una gran en un altre llançament exterior (3-4 a 3:55 del final. La connexió de qualitat entre Verona i Ambrosio, ha permès empatar al veterà italoargentí (4-4). Tots dos equips han aguantat fins al final a una falta de la directa. Itàlia en duia 19 i Espanya 14

En el darrer partit de la primera jornada de dilluns, disputat a les 22.45 a Catalunya, Portugal va apallissar Alemanya (10-0). Avui s’enfronta, a la mateixa hora, a França, que hi arriba engrescada després del seu triomf contra Itàlia amb els tres germans Di Benedetto a tot drap.