Més hoquei

Samarretes amb molt de simbolisme

Hoquei sobre patins. La selecció catalana ja les va fer servir en els estatals autonòmics i en la GoldenCat

Les samarretes oficials de la selecció catalana, plenes de simbolisme, es van presentar ahir en un acte a la seu de la Federació Catalana de Patinatge amb la presència de Benjamí Pons, president de la federació; Quim Forn, vocal de la junta directiva d’Òmnium Cultural, i Alfred Verdaguer, vocal de la junta directiva de la FCP i responsable de les seleccions catalanes d’hoquei sobre patins. Aquesta samarreta ja es va fer servir en el campionat estatal de seleccions autonòmiques i en el torneig internacional GoldenCat, tant masculina com femenina. La samarreta ha estat confeccionada per la marca catalana especialitzada Tuga amb un teixit tècnic de qualitat.

La samarreta negra de la selecció catalana s’inspira en la bandera negra catalana creada per la Fundació Reeixida el 2014 amb motiu del Tricentenari de l’11 de setembre del 1714. Es basa en la bandera negra del bàndol austriacista català durant la guerra de Successió i el setge de Barcelona del 1714, com a senyal de no defallir en la lluita. S’hi va afegir l’estel de cinc puntes i una creu com el de la bandera de Santa Eulàlia de Barcelona. En una de les mànigues apareix imprès el lema en llatí “Donec perficiam” (fins a aconseguir-ho). La papallona de color violeta que apareix a la part superior esquerra representa la lluita del feminisme.

La segona samarreta és de color groc. Durant el 1704, en el context històric de la guerra de Successió, Felip V va prohibir l’ús d’aquest color perquè els austriacistes lluïen llaços grocs als seus barrets.

L’handbol també en té de noves

La setmana passada la Federació Catalana d’Handbol també va presentar les seves noves samarretes de la selecció catalana per a la temporada 2022/23, que s’estrenaran en els campionats d’Espanya de seleccions del gener. Són de la marca Hummel i van ser triades en unes votacions a través de les xarxes socials. L’una és de color blau i l’altra, de color groc, amb pedretes de colors en la part inferior i que van pujant per un costat per sota de la màniga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)