Copa

El Barça no falla contra un gran Voltregà i jugarà la final davant de Sant Just (3-2)

La copa és una altra cosa, això està clar. Fa poques setmanes, el 17 de gener, el Barça li va endossar un escandalós 13-1 al Voltregà Movento Stern al Palau. Avui, però, ha tingut una feinada per doblegar un rival molt competitiu que sempre ha cregut en la gesta (3-2). El Barça, sigui com vulgui, jugarà demà diumenge (20 h per Esport 3) al pavelló Joan Ortoll de Calafell la seva enèsima final de la copa –la desena seguida–, aquesta vegada contra un rival nou, el sorprenent Sant Just, un debutant que ha trencat esquemes i ha superat el Calafell, l’amfitrió, en una gran semifinal (1-3) en un Joan Ortoll ple a vessar, una constant des que dijous va arrencar la festa de grans partits en el marc d’un format molt agraït.

El Barça ha incrementat la velocitat de circulació de la bola i ha tingut les ocasions més clares en el tram final del primer temps. Sobretot una d’Eloi Cervera (18’) i una altra de Marc Grau (19’). Codony, superb, ha malbaratat el perill. L’advertència s’ha transformat en gol en una acció del geni Pau Bargalló, que ha aixecat la bola amb suavitat i ha marcat l’1-0 a 3:43 del descans, molt típic del Barça i de la seva maduració dels partits a partir de la intensitat i la rotació.

João Rodrigues ha decantat una mica més la balança dels costat blaugrana recollint un rebuig de Codony després d’una acció de Bargalló (2-0 en el 28’). Àlex Rodríguez ha tingut un penal (31’) per reenganxar anímicament el seu equip però Carles Grau, tal com va fer el seu homònim Sergi Fernández en els quarts contra el Reus, ha abaixat la persiana. El reforç vitamínic pel Voltregà ja estat l’aturada de Codony a la directa del mestre Bargalló –10a falta–tot just en l’acció posterior. L’equip de Lluís Teixidó ha tornat a generar perill.L’afició osonenca ha embogit amb el golàs de Burgaya aixecant i picant (2-1 en el 39’). I ha acabat d’esclatar quan Codony ha aturat l’intent d’Alabart en la directa per la blava a Vargas. La trilogia de Codony ha prosseguit. Quinzena falta i també li ha tret la directa a Bargalló amb una mà miraculosa. Hi havia partit i molt. Burgaya ha tingut l’empat a l’estic a 9:26 del final amb una nova directa –10a del Barça–però Grau s’ha afegit al clínic de porters. Bargalló, a més, ha marcat l’1-3 (42´). El Voltregà ha replicat de seguida amb un gol de directa, a un sol toc, per una blava a Rodrigues (3-2 en el 42’) però no ha pogut fer el tercer perquè el Barça ha sabut nedar i guardar la roba i ha caigut amb el cap ben alt atacant sense porter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)