Copa

Berta Busquets

JUGADORA DEL GENERALI PALAU I MVP DE LA COPA

“Hem guanyat el títol per pesades”

“Vam fer mèrits suficients durant la final de copa per no haver d’arribar a la tanda de penals i per guanyar el partit abans”

Estic molt contenta que ens haguem pogut treure aquesta espina. El Gijón ens tenia la moral menjada en els penals darrerament

Berta Busquets (Palau-solità i Plegamans, 1995) va ser una vegada més el timó que va guiar el Generali Palau amb una actuació decisiva. Un gol seu de falta directa que va provocar la pròrroga contra el potent Telecable a 5 minuts del final, quan el seu equip perdia per 1-0, i dos més en la tanda de penals, conjuntament amb el també decisiu transformat per la seva companya Aimée Blackman, van fer esclatar el deliri quan el títol de copa s’esmunyia una vegada més. El Palau havia perdut les quatre finals que havia jugat de la competició que més se li resistia i ha trencat el malefici. Un triomf reconstituent després d’un curs passat amarg i que arriba tot just abans de la disputa de la final a quatre de la lliga europea, el cap de setmana vinent a la Corunya.

Un final de final de copa inversemblant, propi d’un guió cinematogràfic?
Jo penso que vam fer mèrits suficients durant el partit per no haver d’arribar a la tanda de penals i per guanyar el partit abans perquè sempre ho hem intentat. Hem anat a buscar el triomf buscant sempre la porteria contrària. Sempre hem proposat. Però be, cert, hem arribat als penals. I estic molt contenta que ens haguem pogut treure aquesta espina dels penals. Darrerament, el Telecable Gijón ens tenia la moral menjada en els penals.
El Telecable, des de l’1-1, anava a buscar els penals?
Sí i no. Jo crec que elles van fer el seu partit i sempre els ha funcionat contra nosaltres, tot i que en aquesta ocasió tenien la baixa de la Marta Piquero. Però estic contenta que el nostre joc s’hagi imposat al final. Avui ens mereixíem nosaltres guanyar el títol.
Quina ha estat la clau del partit?
No deixar d’insistir i creure en les nostres possibilitats. I avui ha caigut del nostre costat.
Pesaven les quatre finals perdudes de la copa els anys 2016, 2021, 2022 i 2023?
No sé si han pesat o no. Al final hem guanyat el títol de copa per pesades, per insistents. Ens hi hem posat i hem pensat: “Al final, alguna en guanyarem.”
S’han tret pedres de la motxilla i arriben a la final a quatre de la lliga europea del cap de setmana vinent amb la moral pels núvols.
La veritat és que no hi hem pensat gens en tot el cap de setmana i ara el que toca és celebrar la copa.
Es viurà un altre gran duel en la segona semifinal contra el Vila-sana Coop d’Ivars, el subcampió.
Jo crec que el Vila-sana anirà més buscar el partit que el Gijón. Generalment, contra elles son partits més oberts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)