OK Lliga

El Noia té permís per somiar

Hoquei sobre patins. Amb l’Ateneu encès, l’equip de Pere Varias venç el Barça i força el quart partit de la final de l’OK Lliga, demà al mateix escenari

Noia 4 Barça 1

NOIA FREIXENET:Blai Roca, Esteller, Salvadó, Jordi Bargalló i Morales -equip inicial-; Mendes, Costa, Gabarró i Rovira.BARÇA:Carles Grau, Alabart, Barroso, Marc Grau i João Rodrigues -equip inicial-; Panadero, Llorca i Eloi Cervera.GOLS:1-0 (7’) Morales. 1-1 (11’) João, de penal. 2-1 (24’) Esteller. 3-1 (43’) Gabarró. 4-1 (49’) Costa.ÀRBITRES:S. Mayor i M. Díaz. Blava a Pere Varias, tècnic del Noia i a Eloi Cervera.FALTES:14 del Noia i 8 del Barça.

El Noia Freixenet, empès per un públic entregat que va omplir l’Ateneu, va derrotar el Barça (4-1) i va forçar el quart partit de la final de l’OK Lliga, que es jugarà demà al mateix escenari (12 h). L’equip sadurninenc va completar un gran partit, sobretot en defensa, i amb Blai Roca pletòric sota els pals, i s’ha guanyat el dret a somiar. El Barça continua a un triomf del títol. En cas que s’arribi al cinquè partit, es jugaria dimarts al Palau (20.30 h).

El gol del local Morales (4’) no va ser vàlid perquè Jordi Bargalló havia servit una falta amb la bola en moviment. El Barça, malgrat això, havia sortit incisiu, obrint la pista i buscant João al darrere de la porteria, fent de l’absent i enyorat Pau Bargalló. Morales, en el segon intent, però, la va clavar des de mitja pista (1-0).

El Noia, molt agressiu per marcar el terreny, s’estava carregant de faltes –6 a 13:54 del descans per una dels blaugrana– i, més tard, va haver de treure el peu de l’accelerador per no prendre mal perquè els àrbitres estaven filant prim per evitar que el partit se’ls escapés de les mans.

En una acció per darrere de la porteria, penal clar de Costa sobre Llorca i João va empatar (1-1). A 12:47, el tècnic Pere Varias va veure una blava per haver protestat iradament. El Noia va quedar en inferioritat, però va sobreviure, malgrat que a poc a poc el Barça s’havia apoderat del domini. Quan faltaven 44 segons per al descans, el mestre Jordi Bargalló va clavar un míssil des de fora i Esteller, el més llest del quadre, va desviar a la xarxa (2-1). El Noia va acabar la primera part amb nou faltes i el Barça n’acumulava sis.

Una fuetada de Jordi Bargalló, ja en el segon temps, es va estavellar al pal (27’). En la mateixa acció, els locals van cometre la desena falta. Alabart també va llançar la directa al pal. En el minut 33, Eloi Cervera va ser sancionat amb blava per haver posat l’estic per sota les cames d’un rival. Martí Gabarró no va poder superar Carles Grau, molt ferm, en la directa. En la superioritat, penal a favor dels locals (34’). Grau va tornar a salvar el Barça i va rebutjar el tir de Costa. Tot i estar en inferioritat, el Barça va enxampar un contraatac claríssim, però Alabart no va poder vèncer Blai Roca. Recital de porters en un tram decisiu. El deliri es va desfermar a l’Ateneu a 6:50 del final, quan Gabarró va aprofitar una bona passada de Costa per batre Grau arrossegant la bola al pal llarg (3-1). Barroso i Eloi Cervera van completar el pòquer de pals del Barça i Costa va fer el 4-1 quan l’equip d’Edu Castro atacava sense porter.