Internacional

El Barça, a la ‘final four'

Lliga europea. La seriosa defensa i l'encert en les jugades de bola aturada van servir als blaugrana per eliminar el Coinasa Liceo, el campió. El seu rival en la semifinal serà el Benfica

BARÇA5

LICEO3

El FC Barcelona es va classificar per a la final a quatre de la lliga europea en eliminar el campió de les dues últimes edicions, el Coinasa Liceo. Els blaugrana van vèncer els gallecs en la tornada dels quarts de final i van accedir per la porta gran a les semifinals amb un global de 7-5, després de l'empat a dos a Riazor. Els homes que entrena Ricard Muñoz van fer una bona demostració del seu potencial i van donar un avís important als seus rivals en la lluita pel títol, principalment el Benfica portuguès, que serà el seu rival en la semifinal. Una seriosa defensa i el gran encert en les jugades de bola aturada van portar els blaugrana cap a la victòria i la classificació.

El gran duel entre el Barça i el Liceo –els dos finalistes de l'última edició de la lliga europea–, es va iniciar amb ocasions pels dos costats, i Sergi Panadero va enviar una bola al travesser en els primers minuts. El joc va ser anivellat fins que Marc Gual va transformar un penal en el minut 13. Poc després, Toni Pérez va enviar la bola al pal i, a cinc minuts del descans, Josep Lamas, sortint des del darrere de la porteria, va empatar. No havia passat ni un minut quan el Barça va disposar de la primera falta directa per acumulació de faltes dels gallecs i Marc Torra la va transformar magistralment. El torderenc es va inventar una vaselina creuada d'un costat de porteria a l'altre per sobre el porter Xavi Malián. Amb el curt però merescut 2-1 es va arribar al descans.

En la segona meitat, els dos equips van seguir buscant el gol sense reservar-se i Mia Ordeig, que segons va avançar El 9 Nou no renovarà pel Barça i té un peu i mig al Vic, va tornar a avançar el Barça en un contraatac. L'alegria no va durar gaire i, un minut després, Lucas Ordóñez va tornar a posar emoció en el partit amb el 3-2. La classificació es va començar a decantar pels blaugrana en el minut 39, quan els àrbitres van mostrar targeta blava al porter del Liceo per avançar-se en un penal. Marc Gual el va transformar i, tres minuts després, Marc Torra va marcar el 5-2 aprofitant la falta directa per les 15 faltes del Liceo. Tot i els tres gols de desavantatge, els gallecs no es van rendir i van intentar pressionar el Barça i crear més ocasions en atac. Jordi Bargalló va enviar una bola al pal i els gallecs van disposar d'algunes accions de perill més. Els blaugrana en tot moment van jugar amb molt de cap i encara van tenir més ocasions per ampliar el marcador. Pablo Álvarez va desaprofitar una falta directa en l'últim minut del partit i, quan només faltaven 8 segons per al final, Matías Pascual va fer el 5-3 definitiu.

FC BARCELONA: Sergi Fernández, Gual, Ordeig, Torra i Panadero –equip inicial–; Álvarez, Gabarra i Reinaldo García. COINASA LICEO: Malián, Josep Lamas, Pascual, Eduard Lamas i Jordi Bargalló –equip inicial–; Ordóñez, Toni Pérez i Prada (ps). GOS: 1-0 (13') Gual, de penal. 1-1 (20') Josep Lamas. 2-1 (21') Torra, de falta directa. 3-1 (34') Ordeig. 3-2 (35') Ordóñez. 4-2 (39') Gual, de penal. 5-2 (42') Torra, de falta directa. 5-3 (50') Pascual. ÀRBITRES: Torres i Peixoto (Portugal). Van mostrar targeta blava a Malián. FALTES: 14 del Barça i 20 del Liceo. PÚBLIC: Uns 3.800 espectadors.