Internacional

El Vendrell torna al carrer per aclamar els campions

Els herois del doblet van reiterar el bany de multituds que ja havien rebut amb el títol de copa fa un parell de mesos corejats per centenars d'aficionats entregats que van omplir la plaça Vella per rendir tribut a un equip que ja és llegenda

Els superherois del Moritz Vendrell que diumenge van guanyar la CERS contra el Vic altre cop amb desenllaç de guió cinematogràfic –remuntada en l'últim instant i gol d'or– van tornar a viure ahir un bany de multituds a la plaça Vella –plena de gom a gom i amb diverses estelades ben visibles– després d'una rua per la vila dalt d'una carrossa tal com havien fet fa un parell de mesos, quan van conquerir la copa i van començar la llegenda. L'equip format per Roger Molina, Xavi Barroso, Jepi Selva, Eloi Albesa, Xavi Costa, Àngel Rodríguez, Òscar Ruiz, Jordi Aragonès, Lluís Ferrer i Gerard Camps, amb el tècnic Guillem Cabestany al capdavant, ja ha entrat a la història. La renaixença del club es va materialitzar a partir de l'ascens a primera estatal –divisió de plata– el maig del 2008 en una plantilla en què ja hi eren Ruiz i Albesa. Des de llavors, l'equip ha cremat les etapes a un ritme vertiginós i inaudit –triomf en la copa Príncep, ascens a l'Ok Lliga– fins a arribar al súmmum del doblet en l'any del centenari del Club d'Esports Vendrell, presidit per Cati Segura. La secció d'hoquei, fundada el 1958, la presideix Víctor Romagosa, mestre de la discreció que ahir, no obstant això, es va veure obligat a parlar després de la rebuda de l'alcalde, Benet Jané: “És una joia en aquests temps difícils pujar per tercer cop al balcó. Hem de ser un exemple, i per seguir endavant hem de ser encara més i fer pinya.” Tant el tècnic com els jugadors, que no paraven de cantar i cridar, van fer tot un seguit d'agraïments a l'afició, al cos tècnic, al grup de seguidors Orgull Roig-i-negre i a la gent que va treballar per organitzar la CERS. Fins i tot el descarat Xavi Barroso va demanar a l'alcalde una ampliació del balcó per l'any vinent per tornar-hi a celebrar un títol. “L'Orgull Roig-i-negre ha format un exèrcit per ajudar-nos a guanyar la copa. És molt maco i molt difícil obtenir dos títols en una temporada”, va sentenciar el jugador Àngel Rodríguez.

JEPI SELVA

“Moltes gràcies per haver-me fet disfrutar de l'hoquei. Sempre us portaré al cor”

ELOI ALBESA

“Tornem a ser aquí amb la CERS, tal com vaig prometre. L'equip és de llegenda”

Hi haurà força canvis

Malgrat l'èxit, s'intueixen canvis significatius quant a recursos humans amb vista a la temporada vinent, la llosa que persegueix habitualment els modestos quan despunten. El porter Roger Molina i els jugadors de pista Jepi Selva i Xavi Costa marxaran al Reus si no hi ha cap canvi dràstic d'última hora. El jove Xavi Barroso, que estava cedit pel Barça, podria tornar a la disciplina blaugrana, tot i que el Vendrell ha demanat un altre any de cessió. El conjunt penedesenc, però, no s'ha quedat de braços plegats i ha emparaulat el vendrellenc del Vilanova Jordi Ferrer i el reusenc del mateix equip Jordi Creus. Pel que fa a la porteria, tot indica que una de les possibilitats és el fitxatge del jugador del Noia Xevi Puigbí, ja que Lluís Gil (Vilanova) tornarà al conjunt de Sant Sadurní. L'acord, però, no està tancat. Pel que fa al tècnic, Guillem Cabestany, es quedarà al Vendrell sempre que el Barça no li vagi al darrere. També tenen molts números per continuar Òscar Ruiz, Eloi Albesa i Àngel Rodríguez.

El doblet català a Europa també és possible

El doblet català a Europa encara seria possible si el Barça recuperés l'hegemonia en la màxima competició continental i sumés el seu vintè títol. L'equip blaugrana és favorit en la semifinal contra el Benfica. Els altres dos semifinalistes són el Valdagno i el Porto. Els italians, que tenen a les seves files Pedro Gil, semblen el rival més dur de la present edició. El Barça no guanya la lliga europea des del curs 2009-2010. L'última vegada que dos equips catalans van fer el doblet en la lliga europea i la CERS va ser en l'exercici 2008-2009, quan el Mataró es va endur la CERS contra el Lloret i el Reus va derrotar el Vic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)