Internacional

MARC COY

JUGADOR DEL BENFICA

“El Barça és favorit. Té la millor plantilla del món”

El Benfica, rival blaugrana en la semifinal, tindrà l'ambient advers. La final a quatre es juga al pavelló del seu rival acèrrim: el Porto

El cerdanyolenc Marc Coy serà dissabte a Porto un dels rivals del Barça a les files del Benfica en la primera semifinal de la final four de la lliga europea. Catapultat a l'hoquei lusità després d'una temporada excepcional al Calafell, en què va ser el pitxitxi de l'OK Lliga, espera que el seu equip planti cara als blaugrana amb un bon equilibri entre atac, marca de la casa, i precaució, el gran cavall de batalla de l'hoquei sobre patins portuguès. Té un any més de contracte, aspira a tot però té clar que el favorit és el Barça.

Quin balanç fa de la primera temporada a Portugal?
Bo, malgrat que em va costar adaptar-me perquè mai no havia passat tant temps lluny de la família i els amics. També em va costar habituar-me a l'estil de joc portuguès, en què hi ha menys control i es juga més amunt i avall.
El fet de guanyar un títol tot just arribar, i marcant dos gols en la final, el devia ajudar.
Feia només una setmana i mitja que havien arribat els internacionals de l'europeu, i el triomf contra l'Oliveirense en la supercopa ens va donar confiança.
Com va arribar al Benfica?
Bé i amb molta il·lusió. Tenim una bona oportunitat.
Qui és el favorit?
Començant pels porters, el Barça és el gran favorit, perquè té la millor plantilla del món.
I tenen Marc Torra, molt inspirat en les faltes directes, fins al punt de fer dos gols de vaselina a Malián, en la lliga europea i en l'OK Lliga...
És un gran llançador de faltes directes i el nostre porter ja l'està estudiant, no cal dir-ho. A més, aquests dos gols els va fer superant Xavi Malián, un gran porter. Encara té més mèrit.
Qui tira les faltes directes i els penals al Benfica?
Les faltes directes les llança Calos López i els penals,Viana i jo.
Què li fa mal, al Barça?
Nosaltres hem de seguir el model del Liceo, que li ha dificultat força les coses en els quarts de final i també en la lliga.
Les virtuts del Benfica són...
Hem de ser fidels al nostre estil d'atac, però evitar el que va passar l'any passat contra el Valdagano, quan l'equip va encaixar onze gols.
Ha notat molt la pressió?
Enguany, el Benfica no ha tingut bons resultats en les altres seccions, i això influeix. Els nostres aficionats són molt crítics. En la lliga, quan vam perdre a Porto fa dues setmanes per 7-3 i se'ns va escapar el campionat, vam rebre moltes crítiques. Però no sols per la derrota, sinó per la imatge, perquè mai no vam estar en el partit. El fet que el Benfica hagués guanyat la lliga l'any anterior fa que hagi estat un fracàs.
A quin derbi o clàssic es podria comparar un Porto-Benfica?
A un Barça-Madrid de fa dues temporades, quan hi havia molta crispació.
El Porto mana?
No ho sé. Em remeto als fets. Hi ha uns arbitratges en partits que nosaltres hem empatat que es poden veure a través de vídeo. I després, quan el porter Edo (Porto) va agredir amb l'estic un seguidor del Benfica només va complir tres partits. El Porto, a més, va jugar sense ell els que més li interessaven.
El Benfica jugarà més a fora de casa que el Barça?
El Porto és el principal rival del Benfica i segur que quan juguem contra el Barça cridaran en contra nostre. No crec, però, que animin el Barça. Espero que els nostres seguidors s'hi desplacin. En la lliga tenen dificultats per entrar-hi per motius de seguretat i ara podran ser-hi.
S'ha sentit insegur?
No, quan hi anem a jugar sempre ho fem acompanyats de policies.
El seu Calafell està mig salvat.
Me n'alegro molt i, a més, em vaig poder escapar i vaig anar a veure el partit Calafell-SHUM. Són una gent fantàstica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)