Internacional

MARC GUAL

JUGADOR DEL FC BARCELONA

“He perdut les dues últimes finals, hi vaig amb ganes”

Tenim una bona línia de joc i resultats, i hem de seguir així. Anímicament estem molt bé, molt positius

Ha jugat quatre finals de la lliga europea i ha guanyat un títol, amb el Reus el 2008. En les dues últimes edicions Marc Gual va arribar a la final de la màxima competició europea de clubs, però el Liceo es va interposar en el camí cap a la glòria. El 2011 va perdre amb el Reus (7-4) la que es va disputar a Andorra i l'any passat va caure contra els gallecs amb el Barça (4-2) en la que es va jugar a la localitat italiana de Lodi. En aquesta edició vol tornar a arribar a la final amb els blaugrana i lluitar per un títol que té moltes ganes de tornar a guanyar.

Després d'eliminar el campió, el Liceo, en els quarts de final el Barça és el favorit?
Crec que el Barça, en totes les competicions que juga, sempre és el favorit. Tenim aquest rol. Sé que són equips molt complicats, però el Barça sempre té el paper de favorit.
Els quatre semifinalistes tenen possibilitats de guanyar?
Estem molt anivellats, són equips que tenen jugadors molt bons. Cada equip té un parell de jugadors que destaquen per sobre de la resta i que són perillosos en accions individuals. Es diferencien de nosaltres, que defensem més en equip i també juguem més en equip.
El primer rival és el Benfica. Què és el més perillós d'aquest equip?
El nivell individual de cada jugador, tenen dos o tres jugadors individualment molt bons que poden trencar el partit. Hem d'estar molt atents a aquests jugadors i aprofitar les ocasions de contraatac. Són portuguesos i el seu joc mai no és de gaire combinació en equip.
Juguen a Portugal i contra un equip portuguès. L'ambient pot ser infernal?
Sí, però no sé si en la semifinal contra el Benfica hi haurà molta gent. Juguem a Porto, el seu etern rival. No crec que sigui tan infernal com si fos contra el Porto. Suposo que el Benfica també portarà la seva gent, són de sang calenta i s'haurà de tenir en compte.
Com arriben a aquesta semifinal?
Hem encadenat una bona ratxa de partits en què ens n'anem sortint. En alguns patim més del compte, però l'important és que l'equip ha estat molt bé. Defensivament està millorant moltíssim, portem una bona línia de joc i resultats, i hem de seguir així. Anímicament estem molt bé, molt positius. Dilluns, contra el primer de la lliga, el Liceo, vam fer un partit molt seriós i això ens va animar molt de cara a la final a quatre, que és molt important aquesta temporada.
Estan en una bona ratxa des del canvi de tècnic, i s'ha vist una gran millora.
Sí, jo crec que sí. No sé si ha estat pel canvi de tècnic o què, però s'ha notat. Des del canvi ens hem dedicat a treballar més la defensa, potser abans això no ho fèiem tant, i s'ha notat pels pocs gols que encaixem. Estem defensant molt bé. Hi ha hagut un canvi de dinàmica, i a veure si segueix fins a final de la temporada.
Ha sigut l'equip que ha jugat un partit intens fa menys dies, com va el cansament?
En aquestes altures de la temporada el cansament físic està acumulat. Tant és jugar dilluns, com divendres o dissabte. El cansament hi és, existeix. Jo crec que en una final a quatre, en què són dos partits, ja és un tema mental. Crec que el tema mental va per sobre del físic. Sabem que són dos partits, hem de sortir a totes i físicament aguantarem. Estem preparats, el tema físic no em preocupa.
Comenta que són dos partits. Pensen un xic en la final?
Sí, pensem en quin rival ens pot tocar diumenge en la final, pot ser dolent per a nosaltres. En el primer partit hem d'estar al 200 per cent, no ens podem reservar en cap moment, hem d'anar a totes i no podem pensar en la final.
Ha jugat quatre finals i ha guanyat un títol amb el Reus. Té moltes ganes de guanyar ara amb el Barça?
La final ja l'he perdut els dos últims anys contra el Liceo, una amb el Reus i una altra amb el Barça. Ja són moltes finals perdudes. Espero que aquest any sigui diferent. Tinc experiències negatives en aquest cas, però tot això em farà anar amb més ganes per guanyar aquest títol tan important per a un esportista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)