Internacional

Pedro Gil posa la remuntada

Hoquei sobre patins. El capità de la selecció espanyola va fer tres gols en dos minuts i va capgirar un 2-3. Espanya jugarà contra França en els quarts de final del mundial

BRASIL3

ESPANYA5

Tres gols de Pedro Gil en només dos minuts quan Espanya perdia per 2-3, contra el Brasil van donar la victòria i el primer lloc del grup A a la selecció espanyola. El seu rival en els quarts de final, que es disputaran demà, serà França, que va ser segon del grup B. Aquesta victòria va permetre a l'actual campiona mundial evitar l'Argentina –la subcampiona–, en els quarts i ara ja no es podran trobar fins a una hipotètica final.

El partit va començar molt bé per a la selecció espanyola, formada per nou catalans i un asturià, ja que Marc Gual –com havia fet en els dos partits anteriors–, va inaugurar el marcador en el minut tres. Els homes de Carles Feriche van tenir ocasions per ampliar l'avantatge, però el veterà Didi va empatar de penal. Poc després va arribar l'1-2, marcat per Cacao, i les coses es van començar a complicar. Pedro Gil va desaprofitar un penal, es van enviar diverses boles al pal i els brasilers van començar a tenir ocasions clares. A quatre minuts del descans, Gual va empatar de penal, però un minut després el jove de 18 anys Dias va posar el Brasil al davant. El porter Sergi Fernández va evitar un altre gol i Enric Torner va enviar una altra bola al pal abans que s'arribés al descans amb un 2-3 desfavorable.

En la segona meitat, els brasilers van tenir ocasions, com un pal i una falta directa que Sergi Fernández va aturar. Als jugadors de la selecció espanyola els costava superar els brasilers fins que va aparèixer Pedro Gil, i amb tres gols seguits va fer la remuntada. Un xut de lluny va empatar el partit a set minuts del final, una jugada personal 30 segons després va posar Espanya al davant i una altra gran rematada va situar el 5-3 a cinc minuts de la fi.

ESPANYA: Sergi Fernández, Gual, Jordi Bargalló, Pedro Gil i Adroher –equip inicial–, Selva, Torner i Toni Pérez. BRASIL: Lelo, Raposo, Cacao, Didi i Zuca –equip inicial–, Dias i Novaes. GOLS: 1-0 (3') Gual. 1-1 (11') Didi, de penal. 1-2 (14') Cacao. 2-2 (16') Gual, de penal. 2-3 (17') Dias. 3-3 (33') Pedro Gil. 4-3 (34') Pedro Gil. 5-3 (35') Pedro Gil. ÀRBITRES: Ferrari (Itàlia) i Guilherme (Portugal).