Internacional

Marc Julià, talent garrotxí en el títol europeu del Noia

Copa de la CERS. Format al planter del Barça i cedit pels blaugrana, el jove olotí de 19 anys va signar un cap de setmana espectacular a Forte dei Marmi i va marcar en la semifinal i la final

Amb només 19 anys, Marc Julià (Olot, 1994) ja s'ha fet un nom en l'hoquei sobre patins gràcies a la seva participació decisiva el cap de setmana passat en el títol de la CERS que va obtenir el Noia a Forte dei Marmi en una fase final antològica. L'olotí va fer el gol decisiu de la semifinal, que va forçar l'empat (1-1) i que va conduir el partit als penals, i també va ser clau en el triomf en la final contra el Breganze, una victòria èpica materialitzada gràcies a una gran remuntada. El Noia perdia per 1-3, i després per 2-3, quan Marc Julià, un dels més destacats en atac, va signar, igual que el dia abans, el gol de l'empat. En el darrer minut, Esteller va desviar la pilota al fons de la xarxa transalpina i Sant Sadurní d'Anoia va vibrar amb un títol europeu que es resistia des de feia setze anys. “Ha estat un títol molt i molt gran i a més he tingut la sort de marcar en els dos partits”, explica el jove talent.

Fi, tècnic, amb visió i amb gol, Julià s'ha guanyat a pols els minuts que li ha concedit Ferran López i ha anat entrant cada cop amb més consistència a la rotació del Noia. Té al costat un jugador nascut també el 1994 com és Pau Bargalló, i serà difícil que tots dos coincideixin gaire temps més perquè els plouran les ofertes.

“Vaig arribar a un equip que ja estava fet i d'entrada sempre et costa més integrar-te. A poc a poc, he tingut més presència a l'equip”, explica Julià, que s'ha adaptat perfectament i que va sentir mostres de suport incondicional popular en les celebracions de dilluns amb els crits de Julià, queda't!”. “Ningú del Noia no m'ha dit res, però se suposa que voldrien que em quedés”, assegura en un to tranquil i molta fermesa a les seves paraules. Respecte a les condicions tàctiques, té molt clar què havia de millorar: “Un dels aspectes que em vaig imposar millorar al Noia era la capacitat defensiva. A mi m'agrada molt tenir la pilota i crear, i tinc la sort de tenir gol. Però necessitava millorar al darrere i crec que ho estic aconseguint.”

No tot han estat flors i violes. “Vam començar la lliga malament i no ens vam classificar per jugar la copa. Ara estem en la bona línia i aspirem a acabar cinquens o sisens en l'OK Lliga”, explica el garrotxí. Com molts altres analistes que segueixen habitualment l'equip altpenedesenc, creu en el fet que el Noia millora en els partits d'alta volada: “Quan juguem contra equips grans, ens fem més grans.”

Cap a la copa Llatina

Marc Julià tindrà una nova oportunitat de demostrar la seva vàlua en un aparador internacional la setmana vinent a la localitat costanera portuguesa de Viana do Castelo, perquè ha estat un dels jugadors convocats per disputar la copa Llatina, competició que afronten els jugadors sub-23. Es retrobarà amb el blaugrana Xavi Barroso i tindrà de nou al costat Pau Bargalló.

SACRIFICI

Admet que ha millorat les seves prestacions defensives a Sant Sadurní
Ara mateix, encara no sap si els blaugrana el recuperaran o si seguirà al Noia

Un altre èxit per al patinatge local

Marc Julià va començar a patinar i jugar a hoquei sobre patins quan tenia tan sols tres anys a Olot, i als tretze el Barça el va clissar i el va fitxar. Va debutar al primer equip blaugrana guiat pel tècnic Ferran
Pujalte en la temporada 2010/11, tot i que va entrar habitualment en les convocatòries del primer equip ja amb Gaby Cairo d'entrenador el curs següent, al costat del jugador també format al planter Xavi Barroso.

Olot havia estat fins ara cèlebre en l'àmbit mundial gràcies als èxits del Club Patinatge Artístic Olot en la modalitat de grups de xou, i ara celebra amb un representant un títol europeu. Amb el Barça, Julià ja va arreplegar una lliga, una copa i dues supercopes, però sense una intervenció tan decisiva, ni de bon tros. El Club Patinatge Artístic Olot i el Club Patí Hoquei Olot, del qual va sorgir Julià, són dues entitats diferents, però que comparteixen el pavelló municipal de la vila garrotxina.

Barroso també va guanyar la copa de la CERS

Es dóna la circumstància que els dos últims jugadors cedits pel Barça han guanyat la copa de la CERS. El curs passat va ser el torn de Xavi Barroso, que es va convertir en un jugador clau al Moritz Vendrell. Els penedesencs van derrotar el Vic en la final amb un gol d'or. “No m'agrada comparar-me amb Barroso perquè ell té dos anys més que jo i ja és un jugador enorme”, recalca l'olotí, que no sap quin serà el seu futur immediat: “Tots els mitjans m'ho pregunten, però jo no sé res sobre si tornaré al Barça i si ho sabés no ho podria dir. He estat molt bé aquí, però és obvi que l'objectiu és arribar a triomfar al Barça.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)