Internacional

El Palau Blaugrana serà la seu de la final a quatre

Lliga europea. La candidatura blaugrana ha estat l'única que s'ha presentat per ser el marc de les semifinals de la competició el 3 i el 4 de maig. Els duels són Barça-Benfica i Vendrell-Porto

El Comitè Europeu d'Hoquei sobre Patins (CERH) va fer pública ahir la designació del Palau Blaugrana com a seu de la final a quatre de la lliga europea, que es jugarà els dies 3 i 4 de maig. La candidatura presentada pel Barça va ser l'única que va rebre el màxim organisme continental i complia els requisits. Les semifinals, les jugaran el Barça i el Benfica –serà una repetició del duel de l'any passat, en què els portuguesos van accedir a la final pels penals– i el Moritz Vendrell –la gran revelació del torneig– i el Porto, aspirant etern que no assaboreix el títol des del 1990. El Palau Blaugrana va ser la seu de la competició el 2008 i també el 1997, amb triomfs del Barça. En l'última ocasió el rival en la final va ser el Reus (5-2) i, el 1997, els blaugrana van derrotar el Porto per un ajustat 4-3.

L'any passat, el Benfica va fer saltar la banca al Dragão Caixa de Porto contra els amfitrions i va esmicolar els pronòstics, tant en la semifinal esmentada contra el Barça, en què l'exblaugrana Carlitos López va ser decisiu, com en el clàssic portuguès. El cas és que el conjunt blaugrana no suca des que va guanyar el títol el 2010 a Follonica, en la final contra el Vic (4-1). Des de llavors, la lliga europea se li ha resistit tres anys seguits i el gran objectiu és alçar el vintè títol. El Liceo (2011 i 2012) i el Benfica (2013) han estat els tres últims campions.

Encara més favorit

Les dates –més aviat que altres anys i amb menor coincidència amb els play-off de bàsquet i futbol sala– i el fet d'augmentar les possibilitats de trencar el malefici gràcies al suport del públic i el coneixement de la pista, van fer decantar el club a demanar-ne l'organització. El 2011, el Barça va promoure la candidatura d'Andorra, que en va ser la seu. Els blaugrana, però, van sucumbir contra el Porto de Pedro Gil en els quarts de final.

Els del Penedès eviten la repetició

Els quatre clubs que han arribat a la fase final van jugar semifinals europees la temporada passada. Els dos portuguesos i el Barça van afrontar la lliga europea juntament amb el Valdagno, mentre que el Moritz Vendrell va disputar i guanyar la final a quatre de la copa de la CERS a casa –Bassano i Vic, per aquest ordre, van ser les seves víctimes–. Precisament, els penedesencs han evitat una repetició calcada dels emparellaments de la final a quatre de l'any passat a Porto, perquè van eliminar contra tot pronòstic el Valdagno italià després d'haver perdut a casa l'anada per 4-6. Tota una gesta. El gran mèrit dels penedesencs és que mai no havien jugat la lliga europea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)