Internacional

La final més clàssica

Final a quatre de la lliga europea. El FC Barcelona i el Porto lluitaran pel màxim títol europeu per sisena vegada; en les altres cinc ocasions els blaugrana van aixecar el trofeu

El FC Barcelona i el Porto ja s'han enfrontat cinc cops en la final de la màxima competició europea de clubs i avui disputaran la sisena. El primer cop que es van trobar en la lluita pel títol va ser l'any 1985, quan s'anomenava copa d'Europa i la final es jugava a doble partit. El Barça va perdre a Porto (5-4), i en la tornada va forçar la pròrroga amb el mateix resultat i va guanyar per 6-4. Al 1997 es van jugar el títol en la primera final a quatre, que es va disputar a Barcelona, com ara, i els blaugrana van tornar a vèncer en la pròrroga per 4-3 després del 2-2 del final del temps reglamentari. L'any 2000 la final a quatre es va jugar a Porto i novament la pròrroga va decidir el títol a favor del Barça. Van guanyar per 3-2 (2-2 després dels 50 minuts) i l'afició local no ho va acceptar bé i hi va haver greus incidents. Els anys 2004 i 2005 els blaugrana van guanyar dos títols consecutius contra el Porto, i sense necessitat de la pròrroga. El primer va ser a la localitat italiana de Viareggio per 3-0, i el segon a Reus per un més ajustat 3-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)