Internacional

Patiment agraït del Barça

Final a quatre de la lliga europea. L'equip blaugrana va ser superior al Benfica tot i que va haver de suar perquè no va matar el partit i avui buscarà contra el Porto el seu vintè títol

BARÇA3


BENFICA2


El ritme intens i l'ordre defensiu van donar ahir el triomf al Barça contra el Benfica en la revenja de la semifinal del curs passat i li permetran avui lluitar contra el Porto en la final per obtenir el seu vintè títol, que ja fa massa temps que es resisteix. La força del Palau va fer la resta en un partit igualat en la primera part però que es va decantar del costat del conjunt de Ricard Muñoz en el segon temps, en el qual va ser superior encara que com qui diu va acabar demanant l'hora i amb la psicosi de l'empat portuguès al Dragão Caixa en l'edició de l'any passat.

.João Rodrígues, un autèntic fora de sèrie, va aigualir d'entrada la festa (1-0) quan tan sols s'havien jugat cinc minuts. El mateix Rodrígues hauria pogut fer molt mal quan va enviar la bola dos cops als pals d'Egurrola en la mateix acció de contraatac (8'). Reinaldo, sol, va desaprofitar un clar u contra u davant de Trabal (14'). En un excés de frivolitat atès el moment i el resultat va provar d'aixecar la bola per damunt de Trabal. La desena falta del Benfica, provocada pel ritme intens blaugrana, va arribar a 9:32 del descans. Marc Torra va ser l'encarregat d'executar la falta directa, però també es va estavellar davant la clarividència de Trabal, molt segur. Més nervis per als blaugrana, que no trobaven la fórmula contra el campió. Mitigats, no obstant això, de seguida quan Matías Pascual, al segon pal, va rematar un assistència de Reinaldo (1-1). El Palau presentava bona entrada i el poder d'intimidació era considerablement més alt tot i que el partit va entrar en una fase d'ensopiment que al Benfica ja li interessava. Balanç defensiu i possessions llargues evitaven al Barça fer el joc ràpid que li agrada. Però en una bona transició Pablo Álvarez va amagar la línia de passada i va sorprendre Trabal amb un gran tret sec a mitjana altura (1-2 en el 22').

Com que el primer temps es va acabar amb 14 faltes per als portuguesos i 9 per als catalans, de seguida hi va haver oportunitats en forma de directes. Però ni Carlos López, primer, ni Pablo Álvarez, tot seguit, van saber marcar. La sort es va aliar del costat blaugrana, en canvi, quan Marc Torra va enviar un fort tret que es va escolar després de colpejar al cul del defensa del Benfica Ábalos (1-3 en el 30'). El gol va ser clau i, malgrat que João Rodrígues ho va seguir intentant, el Barça va semblar més alliberat i amb millor capacitat per gestionar el partit. A més, va saber regular el seu comptador de faltes mentre el del conjunt rival seguia disparant-se. En la 20a, Raül Marín (40') tampoc va pode rematar el partit. Trabal, incommensurable. Panadero va llançar al travesser en l'acció posterior. El Barça duia 14 faltes –perill– tot i que dominava el joc i les sensacions de perill. Marín va tenir la sentència en el 43' en una fase de partit ja molt trencat. La 15a del Barça va arribar a 3:36 i João Rodrígues es va tornar a citar amb Egurrola en la directa, la vida o la mort definitiva per al Benfica. I el portuguès la va clavar (2-3) i el Benfica va neguitejar fins a l'últim segon abans de l'esclat de joia dels catalans.

PROTAGONISTES

BENFICA: Trabal, Neves, Ábalos, João Rodrígues i Carlos López -equip inicial-; Diogo Rafael, Coy i Rocha. BARÇA: Egurrola, Gual, Matías Pascual, Panadero i Pablo Álvarez -equip inicial-; Reinaldo, Marc Torra, Barroso i Marín. GOLS: 1-0 (5') João Rodrígues. 1-1 (16') Matías Pascual. 1-2 (22') Pablo Álvarez. 1-3 (30') Marc Torra. 2-3 (46') João Rodríguez, de falta directa. ÀRBITRES: Eccelsi i Da Pratto (Itàlia).. FALTES: 22 el Benfica i 16 el Barça.
Hem hagut de patir però això també ens reforça. He vist el millor Porto de l'any, molt sòlid en defensa. Ens tocarà patir.
Ricard Muñoz
Tècnic del barça
Sortim reforçats del partit perquè la diferència ha estat la mala sort que hem tingut. Felicito els meus jugadors i felicito el Barça
Pedro Nunes
TÈCNIC DEL BENFICA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)