Internacional

Es busca un nou campió

Copa d'Europa femenina. El Manlleu s'enfronta amb el Benfica per un lloc en la final. Tots dos debuten aquest any a Europa i cap dels equips que juguen la final a quatre ha guanyat el títol

La copa d'Europa femenina estrenarà un nou campió en la novena edició que es disputa avui i demà a Manlleu. El conjunt amfitrió s'enfrontarà en la segona semifinal amb el Benfica portuguès, mentre que la primera la disputaran el Coutras francès i l'Iserlohn alemany. Aquests quatre equips mai han guanyat el títol de campió i ni tan sols han arribat a cap final de la màxima competició europea de clubs.

El Manlleu i el Benfica són els conjunts menys experimentats, ja que aquesta ha estat la seva primera temporada a Europa, i un dels dos es classificarà per jugar la final i disputar el títol. L'Iserlohn, entrenat pel català Quim Puigvert, ha arribat per primer cop a la final a quatre en el seu quart intent. En els tres anteriors havia quedat eliminat en els quarts de final. El Coutras, en el qual juguen les igualadines Anna Gil i Teresa Bernadas, ha estat present en totes les edicions de la copa d'Europa femenina, s'ha classificat en quatre ocasions per a la final a quatre i el seu millor resultat ha estat ocupar la tercera posició, que ha aconseguit en tres ocasions diferents, les temporades 2008/09, 2009/10 i 2013/14.

Per arribar a aquesta final a quatre, el conjunt osonenc ha tingut un camí força complicat contra rivals potents. Va debutar en l'eliminatòria preliminar contra el Gijón, l'equip que ha guanyat més cops la copa d'Europa, amb quatre títols. El Manlleu va guanyar a casa (5-2), va resistir a Astúries (5-3) i es va classificar per als quarts de final. El següent rival va ser el Noisy Le Grand francès, finalista l'any passat i, després de guanyar a Franca (1-2), va empatar a casa (2-2) i es va classificar per a la final a quatre. El rival del conjunt osonenc en la semifinal serà el Benfica, que va entrar directament en els quarts de final, en què es va enfrontar amb el Voltregà. Les portugueses van guanyar clarament a Lisboa (8-3) i en la tornada va veure com les de Sant Hipòlit li van anivellar l'eliminatòria i es va arribar a la pròrroga. Un gol d'or (6-2) les va classificar.

L'equip femení del Benfica es va crear la temporada 2012/13 i de seguida va dominar l'hoquei sobre patins portuguès. Ha guanyat dues lligues de Portugal (2012/13 i 2013/14), una copa (2014) i dues supercopes (2013 i 2014). En la lliga portuguesa actual es manté invicte, va guanyar els catorze partits de la primera fase i en la fase final de vuit equips que s'acaba d'iniciar va empatar el primer i va guanyar el segon. Les portugueses marquen gols amb facilitat i en atac destaquen Marlene Sousa, amb 47 gols –ha marcat en totes les jornades–, i Rita Lopes, amb 43, que són la segona i la tercera màximes golejadores de la lliga portuguesa.

EL RIVAL

El Benfica està invicte en la lliga portuguesa i marca gols amb molta facilitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)