Més hoquei

Dues semifinals de prestigi europeu

Copa femenina. Els caps de sèrie no van fallar, tot i que van tenir problemes. El Generali Palau va passar amb un gol d'or en la pròrroga

Els caps de sèrie de la copa femenina no van fallar en els quarts i disputaran les semifinals de la competició, en el que serà una repetició de la final a quatre de la copa d'Europa que es va disputar fa unes setmanes. El Voltregà s'enfrontarà a l'Hostelcur Gijón en la primera i el Generali Palau de Plegamans al Manlleu en la segona. Els quatre millors equips del continent no ho van tenir gens fàcil per tirar endavant en la copa. El Bigues i Riells va mostrar des del primer minut del primer quart de final que no tenia por del campió de la copa d'Europa, va buscar la porteria del Voltregà i va enviar una bola al pal. Les de Sant Hipòlit van aprofitar millor les seves primeres ocasions de perill i Natasha Lee va situar el 2-0 en el minut 13. El Voltregà va disposar d'ocasions, com ara una falta directa o un penal en els darrers segons, però es va arribar al descans amb el 2-1, després d'un gol de Laura Carrillo. En l'inici de la segona meitat les osonenques es van distanciar (5-1) amb tres gols en cinc minuts. El Bigues i Riells no es va donar per vençut i en els darrers deu minuts Judith Milla va reduir les diferències amb dues dianes, però el Voltregà va saber mantenir l'avantatge. L'Sfèric Terrassa es va acomiadar de la copa en perdre per la mínima contra l'Hostelcur Gijón. El conjunt asturià es va avançar molt aviat i va controlar el joc, i va situar el 2-0 passat el quart d'hora de partit. En els dos últims minuts de la primera meitat les vallesanes van trobar l'encert davant la porteria rival. Sílvia Ferrer va empatar i en el darrer segon Alba Romaguera va empatar de penal. L'inici de la segona meitat va tornar a ser favorable a les asturianes, que gràcies a dos gols seguits de la catalana Maria Díez es van avançar fins al 4-2. L'Sfèric va intentar recuperar-se i un gol de Laia Paredes ho va fer possible. El Gijón, però, va saber controlar el joc i va guanyar. El Generali Palau de Plegamans va ser el que va tenir més dificultats per accedir a les semifinals, i només va poder eliminar el Las Rozas de Madrid amb un gol d'or en la pròrroga de Laura Puigdueta. En l'última edició el Palau ja va ser eliminat en els quarts i durant molts minuts va planar aquest fantasma. La catalana Iolanda Font va remuntar el gol inicial de les vallesanes amb dues dianes, la segona en l'inici de la segona meitat. El Palau va anar a buscar l'empat i va tenir ocasions, però li va faltar encert. A poc més de dos minuts del final Laura Puigdueta va empatar i poc després Elisabet Gurri va enviar una falta directa al pal. Es va arribar a la pròrroga i Laura Puigdueta va fer el gol de la classificació. Va tancar la llarga jornada d'hoquei sobre patins la classificació del campió, el Manlleu, que va superar el Medicare System Mataró en els darrers cinc minuts. Les mataronines, que es van defensar molt bé en el primer temps, es van avançar amb un gol de Carla Fontdegloria en la segona meitat. Nara López va empatar un minut després i no va ser fins a quatre minuts del final que Laura Barcons va fer avançar el seu equip. El darrer gol el va fer ella mateixa a cinc segons del final i sense portera.

MATARÓ1

CP VOLTREGÀ: Laia Vives, Natasha Lee, Berta Tarrida, Cristina Barceló i Adriana Gutiérrez -equip inicial-; Aina Arxé i Anna Romero. CHP BIGUES I RIELLS: Martina Klein, Sara Cristófol, Gemma Cristófol, Laura Carrillo i Marta Borras -equip inicial-; Clàudia Argemí, Judith Milla i Gemma Camp. GOLS: 1-0 (4') Lee, de penal. 2-0 (13') Lee. 2-1 (19') Carrillo. 3-1 (23') Romero. 4-1 (24') Tarrisa. 5-1 (28') Barceló. 5-2 (32') Milla. 5-3 (33') Milla. ÀRBITRES: Mireia Estrada i Quim Navales. Van mostrar targeta blava a Argemí. FALTES: 15 del Voltregà i 9 del Bigues i Riells. HOSTELCUR GIJÓN: Elena González, Marta González, Sara González, Olga Giménez i Maria Díez -equip inicial-; Ainhoa García. SFÈRIC TERRASSA: Noelia de la Peña, Alba Romaguera, Sílvia Ferrer, Francisca Puertas i Francisca Donoso -equip inicial-, Ester Ferrer, Carla Crespo i Laia Paredes. GOLS: 1-0 (2') Olga Giménez. 2-0 (16') Marta González. 2-1 (19') Sílvia Ferrer. 2-2 (20') Alba Romaguera, de penal. 3-2 (21') Maria Díez. 4-2 (22') Maria Díez. 4-3 (26') Laia Paredes. ÀRBITRES: Daniel Villar i Josep León. FALTES: 6 del Gijón i 10 de l'Sfèric Terrassa. CP MANLLEU: Ester Tosar, Nara López, Anna Casarramona, Sílvia Jurado i Judit Burgaya -equip inicial-; Laura Barcons, Maria Pujadas i Gemma Solé. MEDICARE SYSTEM MATARÓ: Ariadna Escalas, Julia Canal, Carla Fontdegloria, Ona Castellví i Xantal Piqué -equip inicial-; Marta Soler, Laura Manzanares i Anna Fontdegloria. GOLS: 0-1 (24') Carla Fontdegloria. 1-1 (25') Nara López. 2-1 (36') Laura Barcons, de falta directa. 3-1 (40') Nara López. ÀRBITRES: Daniel Pico i Jonathan Sánchez. FALTES: 9 del Manlleu i 11 del Mataró. GENERALI PALAU DE PLEGAMANS: Laura Vicente, Berta Busquets, Laura Puigdueta, Elisabet Gurri i Carolina Herrera -equip inicial-; Paula Ferron, Carla Masclans i Daniela Membreño. CP LAS ROZAS: Fernanda Hidalgo, Sonia Rodríguez, Iolanda Font, Catalina Flores i Marina Rodríguez -equip inicial-; Ana Asensi i Noelia Yepes. GOLS: 1-0 (13') Busquets. 1-1 (16) Font, de falta directa. 1-2 (23') Font. 2-2 (38') Puigdueta. (Pròrroga). 3-2 (46') Puigdueta. ÀRBITRES: David Godia i Javier Amezaga. Targeta blava a Berta Busquets. FALTES: 6 del Palau i 8 de Las Rozas.