Internacional

Un ‘catenaccio' de mèrit

Hoquei sobre patins. Espanya es va precipitar contra la defensa italiana i la sublim actuació del porter Barozzi, i queda fora de la final de l'europeu

Itàlia, la vigent campiona, va evidenciar ahir encara més el fi de cicle d'Espanya i la va deixar fora de la final de l'europeu. Un catenaccio de gran nivell que va evitar sempre les perilloses passades interiors i que va estar molt ben reforçat per l'actuació sensacional del porter Leonardo Barozzi; un gol al contraatac de Federico Ambrosio, els pals i també la falta d'encert i l'excés de precipitació del conjunt de Quim Paüls, ansiós i pressionat després de la desfeta contra Portugal de la fase de grups, van catapultar els transalpins a la lluita pel títol després d'haver estat campions a Alcobendas 2014. El rival d'Itàlia serà el vencedor del Portugal-Suïssa. El perdedor jugarà pel bronze contra Espanya, selecció formada íntegrament per catalans. El conjunt estatal no es quedava sense marcar des de l'europeu del 1996, jugat a Salsomaggiore (Itàlia), quan va perdre precisament amb Itàlia (4-0). Malgrat que l'equip de Quim Paüls va assumir la possessió i el pes del joc, els de Massimo Mariotti la van clavar a la primera. Un rebuig mal defensat per Espanya va acabar amb la bola en l'estic d'Ambrosio, l'estrella transalpina, que va batre amb mestria Grau en l'un contra un. Espanya va confondre la velocitat amb la precipitació, tot i que en el tram final, a partir d'un temps mort de Paüls a 7:40 de la mitja part, va combinar amb més serenitat i va buscar el segon pal. Jordi Bargalló, omnipresent, va ser el jugador més perillós. Els italians van exhibir una defensa molt segura i agressiva i el porter Leonardo Barozzi també va fer una gran primera part, sobretot quan Selva (17') va marxar tot sol gràcies un rebuig de Grau. A banda del gol, Itàlia, perillosa en els contraatacs, hauria pogut fer el segon amb un tret d'Ambrosio al pal (5'). Tot just arrencar el segon temps, Cristian Rodríguez va fallar un penal (21'). L'italià Ambrosio (28') va perdonar el segon quan va estavellar la bola al pal en la directa fruit de la desena falta d'Espanya. El domini dels de Paüls es va intensificar. Bancells va llançar al pal un tret creuat enverinat i Jordi Bargalló va fer lluir Barozzi en nombroses ocasions. Els italians, sotmesos però amb ofici, van renunciar al contraatac i van serrar les dents. Pau Bargalló va llançar alta la directa –desena transalpina– a 3:16 del final. El darrer cartutx va ser un tret de Ton Baliu al travesser.

ITÀLIA1
ESPANYA0

ITÀLIA: Barozzi, Verona, Illuzzi, Ambrosio i Pagnini -equip inicial-; Cocco i Amato. ESPANYA: Grau, Jordi Bargalló, Pau Bargalló, Bancells i Rodríguez -equip inicial-; Selva, Baliu i Burgaya. GOLS: 1-0 (4') Ambrosio. ÀRBITRES: Torres i Rainha (POR). FALTES: 10 d'Itàlia i 14 d'Espanya. INCIDÈNCIES: Es va fer un minut de silenci en record per les víctimes de l'atemptat de Niça.
Del cinquè al vuitè llocs
Àustria - Alemanya
0 - 9 França - Anglaterra
5 - 2
Semifinals
Itàlia - Espanya
1 - 0 (20) Suïssa - Portugal
pendent
Setè i vuitè llocs
Àustria - Anglaterra
16 h
Cinquè i sisè llocs
Alemanya - França
18 h
Tercer i quart llocs
Espanya - perdedor 20
20 h
Final
Itàlia - vencedor 20
22 h

França-Alemanya, pel cinquè lloc

França va batre Anglaterra i avui aspirarà al cinquè lloc, però encara li cou l'1-6 encaixat contra Suïssa. El conjunt gal treballa bé la base, ha incrementat el nivell de la seva lliga i treu jugadors com el jove Carlo di Benedetto, el recent fitxatge del Liceo, però falla cada vegada que té la responsabilitat de guanyar. En el mundial 2015, jugat a França, va acabar sisè, tot i que és cert que li va tocar un emparellament fatal de quarts contra l'Argentina, la posterior campiona. Avui es jugarà el cinquè lloc contra Alemanya, sorprenent quarta classificada en l'últim mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)