Patinatge

ESPORTS

PATINATGE

El CPA Olot, l'equip 10

Les garrotxines aixequen la seva desena corona mundial en tretze anys i ho fan superant el CPA Girona, que assoleix per primer cop el subcampionat

Els jutges van donar cinc deus a l'actuació de les campiones

El patinatge català i gironí continua al cim del planeta, i ahir va afegir una nova gesta a les que ja havia acumulat en els últims anys. El CPA Olot va sumar el seu desè títol mundial de grups de xou des del 2004, i el CPA Girona va demostrar que la seva progressió és imparable i es va confirmar a Novara (Itàlia) com el segon millor equip del món rere les garrotxines. La coreografia de l'Olot, Get me out of here (‘Treu-me d'aquí'), va lluir més que mai a la pista immaculada i blanca que havia dissenyat l'organització del mundial. Els jutges, de fet, van quedar rendits a l'evidència amb cinc deus i unes puntuacions que no van baixar del 9,5. El públic també va ovacionar llargament les 24 patinadores per haver portat gairebé a la perfecció el xou pensat per Ricard Planiol i Esther Fàbrega. La festa catalana la va completar el CEP el Masnou, amb un meritori cinquè lloc.

Abans que s'arribés a l'èxtasi amb les olotines, la primera gran sorpresa de la tarda va arribar amb la sortida a la pista de les noies del CPA Girona, terceres en el mundial del 2015 i que a Novara presentaven el xou de Núria Soler Mitjanit. Sense trobar-se entre les favorites, van realitzar un exercici brillant en què la llum i la màgia van jugar un paper predominant amb una imatge final molt potent d'una de les patinadores flotant sobre el parquet. Malgrat una petita penalització de 0,2 per una caiguda, l'alegria de les patinadores i de la nombrosa afició que es va traslladar de Girona a Novara va transmetre que havien aconseguit una cosa especial, i les puntuacions ho van confirmar. Totes entre 9 i 9,8. L'equip se situava primer, davant de les italianes del Crystal Skating, i marcant un sostre ja difícil de superar.

Només l'aparició de les olotines, amb l'encís que desprenen, feia preveure un canvi d'escenari al podi final. El xou, amb un canvi de ritme potent amb la poderosa Lose yourself d'Eminem, es va mostrar imbatible des de les primeres notes. Ni una errada. Amb tot, la cara de les campiones ho deia tot. Semblava fàcil, però la feinada per completar un altre cicle triomfant com aquest –campionat gironí, campionat català, campionat estatal, campionat europeu i campionat mundial– és indescriptible en aquesta petita crònica.

Bronze per al Parets

El CP Parets es va emportar la medalla de bronze en la modalitat de quartets amb una brillant actuació del seu muntatge Maria. Les dues noies i els dos nois del conjunt vallesà van millorar la quarta posició que va aconseguir el Parets en el mundial de l'any passat, i també el quart lloc de l'europeu d'aquest any. El quartet del Reus Deportiu amb Indigène no va poder lluitar per les medalles –va ser tercer en el mundial del 2015– i va acabar en la desena posició.

El títol va ser per al quartet de l'equip italià Celebrity –quatre noies–, amb el seu muntatge Nit, molt sensual i que va rebre dues notes de 10.

Grup de xous
1r. CPA Olot (Catalunya)
137,500
2n. CPA Girona (Catalunya)
133,900
3r. Diamante (Itàlia)
133,500
4t. Royal Eagle (Itàlia)
130,400
5è. CEP el Masnou (Catalunya)
130
Quartets
1r. Celebrity (Itàlia)
135,8
3r CP Parets (Catalunya)
129,5
10è Reus Deportiu (Catalunya)
111,8
El resultat és històric, però la reacció de la gent és el que més ens ha emocionat
Núria Soler
Entrenadora deL CPA GIRONA
Aquest any ha estat especialment dur, però tot i així no hem parat de millorar fins avui
Esther Fàbrega
Entrenadora del CPA OLOT
L'entrenament del matí no havia anat gens bé, però dinant hem parlat i totes han reaccionat
Ricard Planiol
Entrenador del CPA Olot

Les 24 campiones

Les components de l'Olot que passaran a la història com les que van conquerir el desè títol mundial són Laura Corredera, Eva Fàbrega, Irina Faja, Júlia Font, Laura Fusté, Elena Jiménez, Lídia Jiménez, Ester Mansilla, Núria Miquel, Laura Moiset, Raquel Molí, Mireia Morera, Nora Murlà, Marta Payola, Xènia Pastoret, Cristina Planagumà, Ester Planella, Sara Planella, Victòria Prat, Elisenda Prat, Anna Quintana –que ha viscut els deu títols mundials–, Maria Regueiro, Sandra Sotillo i Ada Vila. La més jove és Núria Miquel, que a l'agost va fer tot just 16 anys, i que es va incorporar al club el 2005, quan l'equip tot just conqueria el seu segon títol mundial. Per a alguna d'elles la d'ahir va ser l'última experiència al primer equip de l'Olot. Una etapa que costarà d'oblidar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)