Rugbi

El líder acaba escombrat

Rugbi. Partit magistral de la Santboiana, que infringeix la primera derrota a l'Alcobendas, amb una gran defensa en la primera part i un festival de força i eficàcia ofensiva en la segona

SANTBOIANA 38 ALCOBENDAS 7

SANTBOIANA:Balsalobre, Sturguess, Chichua, Palomo, Mitchell, Lafraya, Sanz, Tauli, Garcia, Truesdale, De Orbaneja, Baker, González, Pichot i Millán. També van jugar Moreschi i Vilar.ALCOBENDAS:Ángel, Anaya, Fertu, Cabrera, Pingica, Rado, Rolls, Newton, Munilla, Linklater, Londoño, Mateu, García, J. Martín i P. Martín. També van jugar Ovejero, Collado, Gómez, Dacosta, Martínez, Íñiguez, Bermejo i Pereyra.MARCADOR:3-0 (30') Millán. 8-0 (32') Pichot. 11-0 (36') Millán. 16-0 (63') Mitchell. 18-0 (63') Millán. 21-0 (68') Millán. 26-0 (72') Balsalobre. 28-0 (72') Millán. 33-0 (75') De Orbaneja. 35-0 (75') Millán. 35-5 (76') P. Martín. 35-7 (76') P. Martín. 35-8 (79') Millán.ÀRBITRE:Íñigo Atorrasagasti.

La propera (11-12-16)

Cajasol - Hernani; VRAC - Complutense; Barça - Gernika; Getxo - Santboiana; Ordizia - Independiente.

La Santboiana va provocar la primera derrota del líder de la divisió d'honor de rugbi, l'Alcobendas, després de nou jornades invicte. El degà del rugbi català va imposar-se, a més, amb una gran contundència, ja que va conservar el marcador a zero fins a quatre minuts del final del partit. La victòria deixa més ajustada la part alta de la classificació, ja que el Salvador, que va guanyar contra l'Ordizia (36-18), empata ara a 40 punts amb l'Alcobendas. La Santboiana continua en la quarta posició.

Malgrat rebre el líder invicte, la Santboiana confiava en la recuperació del talonador Sam Sturguess i del capità Afa Tauli per disputar-li la victòria. Els jugadors de l'equip català van sortir al camp molt concentrats i motivats. Amb una gran defensa, van frenar la potent davantera madrilenya, que havia aconseguit guanyar metres en les primeres melés. Els placatges de la Santboiana van ser molt eficients i van evitar qualsevol anotació de l'Alcobendas quan va tenir oportunitats.

L'atac català tampoc no va tenir la possibilitat d'anotar fins que, per fi, Albert Millán va obrir el marcador amb un cop de càstig llunyà en el minut 30 de partit. Només dos minuts després Hugo Pichot va fer el primer assaig, i poc abans del descans Millán va ampliar el resultat (11-0) amb un altre cop de càstig. En la segona part, la igualtat que hi havia hagut en els primers minuts es va esvair i el partit es va convertir en una exhibició de força i eficàcia de la Santboiana, que va passar per sobre de l'Alcobendas i va aconseguir les quatre marques que donen el bonus ofensiu. No va ser fins a quatre minuts del final de partit, amb un marcador d'escàndol (35-0), que el líder va aconseguir els seus primers punts per mitjà d'un assaig de Pedro Martín. El mateix jugador va fer la corresponent transformació. Semblava que ja no quedava temps per a res més, però Millán, que va anotar en set jugades a pilota aturada en tot el partit, encara va ser capaç de fer un últim punt de càstig i deixar el marcador en el definitiu 38-7. La Santboiana jugarà el partit de l'onzena jornada diumenge que ve al camp del cuer, el Getxo, que només ha guanyat un partit.