Rugbi

La Santboiana jugarà la semifinal de la copa

Rugbi. Va remuntar contra el Cisneros amb un Albert Millan pletòric en els xuts de càstig –14 punts– i els assajos de Jeremy Berguer i Afa Tauli

SANTBOIANA 24 CISNEROS 7

SANTBOIANA:Petit, Sturgess, Chichua, Palomo, Mitchell, Moreschi, Sanz, Tauli (5), Millán (14), Woodmass, De Orbaneja, Truesdale, González, Berguer (5) i Baró.CISNEROS:Blanco, Hayali, Hattori, Marín. Molina, Canti, Hogg, Del Valle, McLernon, Norton, Sáinz, Moreno, Gorrotxategui (5), Martínez (2) i Soriano.PARCIALS:0-3, 3-3, 6-3, 6-7; 9-7, 12-7, 17-7, 19-7, 24-7.ÀRBITRE:Jorge Molpeceres.

La UE Santboiana va derrotar ahir el Cisneros 24-7 en els quarts de final a partit únic i jugarà les semifinals de la copa deu anys després –va ser subcampió el 2007–. El conjunt català, que l'any passat va perdre els quarts contra el mateix rival (23-25), es va saber sobreposar a una primera part complicada (6-7) i va ser superior en el segon període, en què va sentenciar amb dos assajos en el tram final gràcies a un joc més ràpid. A les files locals, va debutar l'obertura neozelandès de 20 anys Ethan Woodmass.

El conjunt de Lewis Williams va començar bé situant-se al davant (3-0) gràcies a l'encert d'Albert Millán en un xut de càstig en el minut 3. Però els madrilenys van reaccionar amb un assaig i una transformació (3-7 en el 35'). Els catalans van escurçar la diferència abans del descans (6-7) un altre cop amb un xut de càstig de Millán. En el segon temps (50' i 66'), ell mateix va permetre recuperar la iniciativa (12-7) amb el mateix mètode. La Santboiana va enfilar definitivament el camí de la victòria amb un assaig signat per Jeremy Berguer (72') i la posterior transformació de Millán (19-7). L'assaig final d'Afa Tauli en el minut 76 va segellar l'accés a la semifinal de la copa.

Els altres equips classificats per a les semifinals van ser l'Alcobendas, que va derrotar el Quesos Entrepinares de Valladolid (13-27) i l'Ordizia, que es va desfer del Senior Independiente de Santander 20-6. El quart equip semifinalista és el Salvador de Valladolid, que estava exempt en l'eliminatòria de quarts de final en qualitat de vigent campió. El sorteig de les semifinals es farà avui a la una del migdia a la seu del federació espanyola.