Rugbi

Anglaterra defensa el tron

Rugbi. El quinze de la rosa surt com a favorit en una nova edició del Sis Nacions, marcada per un nou sistema de puntuació

El torneig anual de rugbi més famós del món, el Sis Nacions, dona avui el tret de sortida a la seva 123a edició, 18a des que va passar de cinc a sis nacions. Anglaterra, vigent campiona, defensarà la corona aconseguida l'any passat amb repòquer de triomfs i voldrà aixecar el seu vint-i-vuitè títol. La selecció anglesa arriba especialment en plena forma després d'encadenar catorze triomfs consecutius.

Irlanda, que va assolir el títol per últim cop el 2015, serà la principal candidata a destronar el quinze de la rosa. Gal·les i Escòcia plantaran cara amb gran talent ofensiu, mentre que França i Itàlia es presenten, a priori, un graó per sota.

El Sis Nacions del 2017, que s'allargarà fins al 18 de març, presenta una sèrie de novetats en el sistema de puntuació. Enguany, les victòries valdran quatre punts i els empats, dos. Aconseguir marcar almenys quatre assajos o no permetre un tempteig superior a set punts es premiarà amb un punt addicional. A més, el conjunt que aconsegueixi un grand slam (ple de victòries) s'assegurarà matemàticament aixecar el trofeu de campió.

Jornada 1
Avui
Escòcia - Irlanda (Edimburg)
Avui
Anglaterra - França (Londres)
Demà
Itàlia - Gal·les (Roma)
Jornada 2
11/2
Itàlia - Irlanda (Roma)
11/2
Gal·les - Anglaterra (Cardiff)
12/2
França - Escòcia (París)
Jornada 3
25/2
Escòcia - Gal·les (Edimburg)
25/2
Irlanda - França (Dublín)
26/2)
Anglaterra - Itàlia (Londres)
Jornada 4
10/3
Gal·les - Irlanda (Cardiff)
11/3)
Itàlia - França (Roma)
11/3
Anglaterra - Escòcia (Londres)
Jornada 5
18/3
Escòcia - Itàlia (Edimburg)
18/3
França - Gal·les (París)
18/3
Irlanda - Anglaterra (Dublín)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)