Rugbi

Perd en la pròrroga i acaba desena

Rugbi. La selecció espanyola femenina va ser derrotada per Itàlia (20-15) en la lluita per la novena posició del mundial, en un partit amb alternatives en el resultat

Espanya va acabar en la desena posició del mundial femení després de ser derrotada en la pròrroga per Itàlia (20-15) en el partit per decidir la novena i la desena posició. La selecció espanyola, amb quatre jugadores catalanes, no va poder igualar el resultat –novè lloc–, que va aconseguir en el mundial del 2014. El partit va ser disputat i va tenir forces alternatives en el resultat.

El combinat estatal va iniciar molt bé l’enfrontament contra les italianes i es va avançar amb un cop de càstig de Patricia Garcia, i abans de la mitja hora de joc ja guanyava per 0-8 gràcies a un assaig d’Angela del Pan. Amb aquest resultat favorable es va arribar al descans.

En la segona meitat, el conjunt italià va canviar el rumb del partit i va saber capgirar el resultat. La selecció espanyola va desaprofitar les ocasions d’atac en les quals es va acostar a la línia de marca contrària, mentre que les italianes sí que van estar encertades en les seves passades a la mà i van culminar les jugades amb anotacions. Michela Sillari va liderar les seves companyes amb un assaig, un cop de càstig anotat i la transformació d’un altre assaig, i el resultat es va situar amb un 15-8 quan faltaven 21 minuts per al final del partit.

En l’últim minut del temps reglamentari una gran correguda de Iera Echebarria, que es va desfer de tota la defensa rival, va acabar en un assaig quinze segons abans del final, i la transformació de Patricia Gracia va enviar el partit a la pròrroga (15-15). Les italianes es van refer del cop, van aturar al conjunt estatal i en el minut nou del temps suplementari Sara Barattin va fer un assaig i va donar la victòria al seu equip (20-15).