Handbol

La copa i les circumstàncies

Plata. El Bordils disputa la primera eliminatòria al Blanc i Verd contra el Torrelavega (20 h) migrat un cop més per les baixes i amb la prioritat de mostrar-se competitiu, més que guanyar

La copa torna aquest vespre (20 h) al Blanc i Verd. El Port Sagunt, de l’Asobal, va ser l’últim a jugar-hi fa quasi dos anys (28 novembre del 2015) després que David Masmiquel donés el triomf en la primera eliminatòria als de Pau Campos in extremis contra el Valladolid (29-28, 3 d’octubre). Els blanc-i-verds van perdre el primer duel fa un any a Alcobendas i avui reben el Torrelavega en les mateixes circumstàncies que viuen des que van començar a entrenar-se, al mes d’agost.

“És més un tema emocional. Necessitem que tot el que ens aporti aquest partit sigui positiu per a les properes jornades. Que a més a més passem? Fantàstic, tant de bo. Però el més important és fer un bon partit, establir unes bones bases defensives i fer un joc dinàmic”, va sentenciar el tècnic, Sergi Catarain, en la prèvia, marcada un altre cop per les baixes. Jordi González, que ja es va perdre el partit a casa amb el Sinfín –ha jugat la resta–, torna demà passat de vacances. “Estan complint molt bé, però en Jordi és un referent”, va dir el tècnic, que, a més de la baixa de llarga durada de Farrarons –inèdit abans de començar els amistosos de pretemporada–, té els dubtes de Sergi Mach i Karl Bogo, mentre que David Masó i Ferran Pou, per malaltia i un esquinç lleu, no han estat al cent per cent aquesta setmana. “La lògica és que ni anés convocat. He de mirar el que sigui menys dolent per a l’equip. En atac en cap cas podria participar però, pel que veig, és un suport important per a la gent. Sigui des de la banqueta, al vestidor, l’escalfament... És possible que m’arrisqui a tenir-lo de setzè”, assenyalava Cata sobre el 3, que diumenge a Pontevedra amb el Cisne ja estava lesionat amb un trencament de fibres i que va jugar molt poc i per donar descans a Xicu Reixach en defensa, i en dues accions després de recuperar la pilota va atacar, amb dolor i el risc d’agreujar la lesió.

Octubre

“És molt important per afrontar el mes d’octubre amb una bona predisposició emocional”, reflexionava el tècnic sobre les prestacions que pugui oferir avui el Bordils. Més enllà del rival –“la seva defensa és extremadament dura, amb molt bones cames i molts quilos; i en atac són molt bons, juguen molt bé amb pilota i sense, amplien molt bé l’espai i són un equip molt complet”– i del premi de rebre el Quabit Guadalajara d’Asobal –sense supercopa aquest estiu, es tancaria el 2017 sense que un conjunt de la màxima categoria passés pel Blanc i Verd (des del 2013)– l’última setmana d’octubre, Catarain insisteix a agafar una bona dinàmica per rebre el Zarautz (dos punts) i el Ciudad Real (un) i visitar el Barça B (dos) per poder aixecar l’ànim: “Hem fet una bona setmana però és veritat que ja hi ha un punt de tristesa per haver perdut els tres partits.”

LA PRÈVIA

L’objectiu principal és ser competitius i donar la cara tot el partit. Una altra cosa és passar, o arriscar-se més per passar l’eliminatòria
Necessitem fer un bon partit per afrontar bé els dos propers a casa i el tercer, que és un desplaçament còmode
Si no passem l’eliminatòria i a més fem un mal partit o no defensem bé, costarà una mica aixecar l’ànim
Sergi Catarain

Dalmau Huix, primer retorn com a rival

“És un partit més, ja veurem com va”, va dir ahir Dalmau Huix, refredat, sobre el partit d’avui al Blanc i Verd. El lateral de Fornells, de 24 anys, serà el primer jugador dels que van deixar Bordils per emprendre l’aventura professional que s’enfrontarà als seus excompanys. Canyigueral fa dos estius va fitxar per l’Aranda i ara juga per segon curs al Ciudad Encantada. Edu Nonó també juga a l’Asobal, amb el Bidasoa, i l’estiu passat també va marxar Esteve Ferrer, al Tuïr de la lliga prenacional francesa. Aquest, a més d’Huix, Pep Reixach va fitxar pel Fraikin Granollers fins al gener. “Hi ha hagut una mica més de comunicació però tampoc ha estat una cosa especial”, afirmava Huix ahir respecte a com ha viscut la setmana prèvia al partit. Sobre la seva adaptació al Torrelavega, hi afegia: “Estic content, l’equip està guanyant sense acabar de jugar del tot bé encara, però bé.” El lateral no ha sortit de titular els partits de lliga però des del minut 10 forma part de le rotacions fins al final. “Han tingut un calendari difícil”, va dir respecte a l’inici del Bordils.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)