Més esport

L’horitzó del 2026

Olimpisme. Una delegació catalana viatja a Pyeongchang per valorar les possibilitats de presentar una candidatura el 2026 o el 2030

Gerard Figue­ras, secre­tari gene­ral de l’Esport, va asse­gu­rar ahir que la pre­can­di­da­tura pro­mo­guda per les ins­ti­tu­ci­ons públi­ques cata­la­nes tre­ba­lla amb la pers­pec­tiva de pre­sen­tar-se per als Jocs del 2026. “No renun­ciem al 2026. Si hi ha el con­sens ins­ti­tu­ci­o­nal per a aquest any, farem el pas. Si veiem que s’ha de tre­ba­llar més, la pre­sen­taríem el 2030”, va expli­car en el pro­grama Esports en xarxa. Figue­ras és a Pye­ongc­hang amb una dele­gació de la qual també for­men part Maite Fan­dos, dipu­tada d’Esports de la Dipu­tació de Bar­ce­lona; Òscar Cruz, pre­si­dent de la Fede­ració Cata­lana d’Esports d’Hivern, i Maite Car­ranza, comis­si­o­nada d’Esports de l’Ajun­ta­ment de Bar­ce­lona. La dele­gació ha estat con­vi­dada pel COI en qua­li­tat d’obser­va­dora i té la missió d’ava­luar les pos­si­bi­li­tats reals de la pre­can­di­da­tura. “Uns Jocs tenen un cost ele­vat, però molt més baix del que es tre­ba­llava fins ara”, asse­gura Figue­ras, que xifra en “1.300 mili­ons” d’euros la des­pesa necessària. “El COI ha fet un canvi d’estratègia. Els Jocs han de ser sos­te­ni­bles i s’han d’adap­tar al ter­ri­tori que els acull, no al revés”, va insis­tir. “El 60% de la inversió la posa el COI mateix. La resta es cobreix amb la venda d’entra­des, els patro­ci­na­dors pri­vats i les ins­ti­tu­ci­ons públi­ques. [...] Els números d’ara no tenen res a veure amb els de fa vuit o dotze anys.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)