Tennis taula

Tennis de taula

Un model a seguir

Gàlia Dvorak ha sigut des de molt jove una de les millors jugadores catalanes i estatals i és manté a l’elit, ara la cita és a Tarragona

L’any passat la van escollir presidenta de la comissió de jugadors d’Europa i serà l’Atleta Model dels Jocs Olímpics de la Joventut

El treball en cada entrenament, la perseverança en els seus objectius, la lluita per cada bola a sobre la taula, la competitivitat en cada campionat, el cap ben centrat i el seu gran nivell de joc, són algunes de les qualitats que Gàlia Dvorak ha mostrat durant la seva llarga i fructífera carrera esportiva. La jugadora catalana, nascuda a Kíev fa 30 anys i establerta a Mataró de petita, les mostrarà a partir d’avui al pavelló Joana Ballart de Valls en les proves individuals i per equips dels Jocs Mediterranis. Fa quatre dies va guanyar el seu sisè títol estatal absolut individual a Antequera i avui buscarà una nova medalla en una competició on ja va pujar al podi a Pescara (Itàlia) l’any 2009 en ser tercera en la prova per equips.

No és una gran figura internacional ni està entre les primeres del rànquing mundial –la seva millor classificació va ser el lloc 72 l’any 2010 i ara és la 87–, però sempre és allà, competint i donant feina a les seves rivals. Gàlia Dvorak ha disputat tres Jocs Olímpics, ha competit en mundials absoluts, ha guanyat medalles en mundials de base, ha pujat al podi en campionats d’Europa, tant absoluts com de promoció, i ha acumulat innumerables títols estatals en totes les categories. La seva capacitat per relacionar-se amb la resta de jugadors i la seva gran experiència –va jugar el seu primer mundial absolut amb quinze anys–, van fer que l’any 2017 fos escollida presidenta de la comissió d’atletes d’Europa i fes d’enllaç entre els jugadors i la federació europea. A principis d’aquest mateix any va ser designada com a Atleta Model en els Jocs Olímpics de la Joventut que es disputaran a l’Argentina a l’octubre. Ella i el coreà Ryu Sueng Min –campió olímpic individual l’any 2004– aniran a Buenos Aires per donar suport i consells als joves jugadors de tennis de taula mitjançant diferents activitats i xerrades.

Filla de dos jugadors de l’extinta Unió Soviètica, la mataronina va destacar molt aviat en un esport que coneixia des que va néixer. Amb catorze anys ja havia debutat en la selecció estatal absoluta i va guanyar el campionat d’Espanya individual absolut, el primer dels sis que té. Gairebé fixa en la selecció espanyola femenina, ha participat en tres ocasions en la gran competició per excel·lència, els Jocs Olímpics, i va anar a Pequín 2008, Londres 2012 i Rio 2016. Havent compartit vil·la olímpica amb els grans mites de l’esport mundial, Gàlia Dvorak posa de manifest la seva senzillesa amb situacions com la de l’any passat en què va mirar el seu extens palmarès i va veure que li faltava un títol: el de campiona de Catalunya individual absolut. Molts anys no havia pogut disputar el català pels compromisos amb les seleccions estatals i en tres ocasions que l’havia jugat, va perdre la final i va ser subcampiona. Al juny de l’any passat es va presentar a Calella, va guanyar el títol català individual, i la foto que ella mateixa va penjar a les xarxes socials amb la copa, la mà fent el signe de la victòria i el seu gran somriure, van ser la mostra de la il·lusió que li va fer.

De ben petita
Nascuda l’abril del 1988 a Kíev (Ucraïna) va arribar a Espanya als dos anys amb els seus pares, jugadors de tennis de taula. Sempre estava amb ells als pavellons i les sales de joc. Als sets anys va agafar la pala per començar a entrenar i a jugar a Terrassa, i pocs després la família es va establir a Mataró, on ha fet la seva carrera esportiva.
14
anys
tenia l’any 2002 quan va guanyar el primer títol estatal absolut individual.
30
anys.
Segueix a l’elit i acaba de guanyar el seu sisè títol estatal absolut individual.
2009
Pescara.
Va disputar els Jocs Mediterranis i va guanyar el bronze per equips.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)