Més esport

Hípica

Salt a la fama

La catalana Paola Amilibia va fer història després de convertir-se en la primera dona que s’imposa als homes en el campionat d’Espanya de salts

Sense pèls a la llengua, pensa que el feminisme i l’independentisme són “una pèrdua de temps”

Paola Amilibia (Barcelona, 32 anys) és una de les candidates al podi en una de les modalitats d’hípica, la de salts, que no fa distincions de categoria per sexes. Això la va dur, la tardor passada, a convertir-se en la primera dona que s’imposa als homes en els 56 anys d’història del campionat d’Espanya de salts. Un èxit que va viure amb normalitat i que, en qualsevol cas, no fa servir per reivindicar la causa feminista, ideologia que creu que “no va cap enlloc” i és “una pèrdua de temps.” “En aquesta vida, s’ha de competir amb els homes i competir per ser la millor, siguis home o dona”, va explicar després de guanyar el campionat d’Espanya en una entrevista al diari digital El Español. “No hi ha coses a fer, de veritat, que perdre el temps en aquestes coses?”, hi va afegir la geneta.

La seva participació en els Jocs Mediterranis no podrà substituir la decepció de perdre’s, fa dos anys, els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Tot i que els seus resultats l’avalaven, finalment va quedar exclosa de l’equip titular que va viatjar al Brasil –format per Eduardo Álvarez, Sergio Álvarez, Pilar Cordón i Manuel Fernández– i es va haver de conformar amb una plaça com a reserva. El propietari de l’euga que muntava aleshores, però, va considerar que la decisió dels seleccionadors era una humiliació i va retirar l’animal: “Jo no vaig estar d’acord amb la decisió, tot i que hi hauria anat de totes maneres. Però l’amo de l’euga va dir que no volia que l’euga passés per això.”

Resident entre Mèxic i Bèlgica, Amilibia no té tampoc manies, com sí que tenen tants esportistes, a pronunciar-se sobre la qüestió catalana: “L’independentisme és una pèrdua de temps, una pèrdua de força i una pèrdua de tot. [...] Anem cap a un món global, i Catalunya, amb l’independentisme, vol un retrocés.” Debutarà avui en la competició per equips, i divendres farà la competició individual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)