Hoquei sobre herba

La cara menys amable de la nova FIH Pro League

Hoquei sobre herba. Els entrenadors d’equips que tenen jugadors internacionals hauran de fer mans i mànigues per gaudir amb plenitud de condicions dels seus homes de referència

L’empat in extremis de la selecció espanyola dissabte passat contra Bèlgica, la campiona del món, i la posterior tanda de shoot-out en què Quico Cortès va exhibir les seves habilitats sota els pals van alegrar molts aficionats a l’hoquei sobre herba de casa nostra. La nova FIH Pro League, que va néixer el cap de setmana passat i que reuneix les millors seleccions del món en una competició que acabarà al mes de juny, té un gran atractiu per als amants de l’estic, però suposa un trencaclosques per als entrenadors dels equips que disputen la divisió d’honor. “Quan va començar ja sabíem que seria una temporada poc normal”, es resigna Patricio Kennan, l’entrenador de l’Egara. “Tampoc t’hi pots posar d’esquena i no ens agrada posar excuses. Els que prenen decisions hauran de valorar bé com va i com afecta la lliga”, hi afegeix Roger Pallarols, tècnic del Junior. “És la temporada més atípica des que vaig agafar les regnes del Polo. Estem tots a l’expectativa de com va”, diu Carlos García Cuenca.

La FIH Pro League té un format de lligueta en què tots els equips juguen contra tots durant els sis mesos de torneig. Els internacionals combinaran grans càrregues de treball amb la selecció i molts quilòmetres per jugar també amb els seus clubs. “La figura del preparador físic guanyarà més pes que mai. A més, quan hi siguin haurem de treballar conceptes tàctics diferents de quan no hi siguin”, analitza Xero Gasol, l’entrenador de l’Atlètic, que perdrà els catalans Marc Boltó i Joan Tarrés i l’holandès Johannes Mooij. “Els jugadors no són professionals de l’esport i també els has de donar temps per a la seva vida, els seus amics..., també haurem de tenir en compte això”, considera Keenan, un dels més afectats per aquestes convocatòries. Quico Cortés, Pau Quemada, Pepe Romeu, Vicenç Ruiz i Marc Recasens han entrat en la llista del seleccionador, Fred Soyez, per als primers partits d’Espanya. “És un repte per a tots. Confio molt en la professionalitat dels meus jugadors. Sempre els dic que els que fan història són els que s’entrenen igual per a un partit intranscendent que per a un duel contra la campiona del món”, explica Roger Pallarols, tècnic del Junior, que té tres internacionals –Sergi Enrique, Marc Serrahïma i Albert Pérez– a l’equip.

Visites complicades

En aquesta muntanya russa que suposa la Pro League per als entrenadors de la lliga, hi ha dos desplaçaments que seran especialment complicats. Al mes de març, que coincideix amb la copa del Rei, els internacionals espanyols jugaran a Nova Zelanda, Austràlia i l’Argentina. “Cadascú haurà de fer el seu pla i adaptar-se tan bé com pugui”, conclou Carlos García Cuenca, que té a la plantilla l’internacional argentí Mati Rey i els espanyols Xavi Lleonart i Mario Fernández.

LES REACCIONS

És la temporada més atípica des que vaig començar al Polo fa set anys. Veurem com va
Carlos García Cuenca
entrenador del Polo
La figura del preparador físic guanya encara més pes. I el treball tàctic també canvia
Xero Gasol
entrenador de l’Atlètic
Quan tens els internacionals amb tu, a més, has de considerar que no són professionals
Patricio Keenan
entrenador de l’egara
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)