Confinats, però en forma
Més Esport. Dos joves gironins creen una plataforma de vídeos en línia per portar els entrenaments a casa amb el suport d’especialistes i col·laboracions d’esportistes d’elit
Jordi Verdaguer i Javi Ribas, dos joves emprenedors gironins, van llançar dimecres passat Your Sport Review, que vol apropar, a través de la plataforma en línia, tots els elements necessaris per dur a terme un correcte entrenament a casa. La plataforma permet visualitzar diferents vídeos en què es comparteixen exercicis d’entrenaments, vídeos educatius i d’entreteniment de més de 28 esports diferents. Darrere del projecte hi ha un equip de professionals del sector de l’esport i de la informàtica que han ajudat a dissenyar i han assessorat la plataforma per fer-la més visible al públic.
La idea
La plataforma va ser ideada després que els dos joves perdessin la feina a causa del tancament dels establiments on treballaven per culpa de la crisi del coronavirus. Aquest fet i la constant demanda d’entrenaments que rebien van portar-los a idear un web per fer esport a casa. Volien fugir dels entrenaments genèrics, ja que “a la xarxa hi trobem molt de contingut, però hem de saber que no tot aquest contingut pot ser bo per al nostre cos”, insisteix Verdaguer .
La tria de contingut
La varietat d’exercicis d’entrenament penjats a les xarxes és enorme i molt variada, a vegades fer-ne una tria és complicat. La plataforma, a part de crear contingut propi, també en comparteix de la xarxa. Tot el contingut compartit és filtrat per especialistes per tal de promoure exercicis de qualitat i evitar els mals usos. El projecte no admet els vídeos que prediquen amb exercicis contraindicats o mètodes que entenen que no són correctes. Els vídeos penjats es classifiquen en tres temàtiques: entrenaments, vídeos educatius i d’entreteniment que es poden visualitzar de manera gratuïta al web i que s’aniran actualitzant periòdicament per tal de tenir més varietat. Segons els mateixos creadors, és important filtrar el contingut per tal d’evitar lesions i per tal d’adequar cada exercici a la necessitat i nivell de cada persona. “Volem ser una enciclopèdia i donar informació útil”, recalca Ribas.
Per a tothom
Un dels factors diferencials és la varietat i adaptabilitat de cada sessió segons a la capacitat física de cada persona. La idea, que va sorgir del consell que donaven a coneguts en la seva activitat física a casa, vol englobar diferents nivells d’entrenament. A través de deu filtres pots trobar sessions que s’adeqüin més a les teves necessitats. Els mateixos creadors explicaven la importància de fer prevaldre la qualitat a la quantitat a l’hora de publicar el contingut. “Molta gent a casa se sent valenta per fer esport, i a vegades cal fer atenció al tipus de sessió que estàs realitzant, per evitar lesions i males praxis”, afegeix Verdaguer. “Hi ha moltes aplicacions amb exercicis genèrics, nosaltres volem fer un pas més”, diu Ribas. A més a més, la plataforma també té l’opció que tots els usuaris registrats puguin penjar-hi contingut.
Continuïtat
El projecte s’ha pensat, dissenyat i desenvolupat en ple confinament, això no obstant, un dels objectius de la plataforma és projectar-se més enllà de la situació actual i que tingui una continuïtat després d’aquest període. Des de L’Esportiu ens vam posar en contacte amb els seus creadors. “Estem treballant amb el departament de màrqueting perquè el projecte no mori més enllà del confinament”, remarca Verdaguer avançant-se a un futur incert. El projecte està treballant en la creació d’una consulta en línia, en què es podran personalitzar més els exercicis segons l’esport, les motivacions de cadascú i els reptes que es proposin.
Col·laboracions
La base del projecte, segons explicaven els dos joves emprenedors, és tota la gent que està col·laborant, “Sense tots els professionals que hi ha al darrere, no seria possible tirar endavant el projecte”, precisa Ribas. Gràcies a l’ajuda de molts esportistes de diferents àmbits, una bona colla dels quals ja formen part de l’equip de la plataforma, s’han pogut dissenyar les diferents metodologies i maneres de treballar per extreure el màxim rendiment a cada sessió. Noms d’esportistes professionals com Ivan Balliu, Gerard Valentín, Pol Valentín, Helena Oma, Queralt Casas i Sheila Avilés, entre d’altres, han col·laborat activament per tal d’estructurar els diferents esports. La plantilla de la plataforma també està formada per dos informàtics i una empresa d’assessoria externa que van contractar a l’inici del projecte.
Notícies
Divendres,22 novembre 2024