Voleibol

El Sant Cugat presentarà un recurs al CSD pel descens

Voleibol. El club considera que hi ha hagut discriminació esportiva i de gènere per part de la RFEVB i que no s’han garantit els principis de justícia

El Sant Cugat se sent ultrat­jat i no es que­darà de braços ple­gats. L’enti­tat, que ja s’ha quei­xat rei­te­ra­da­ment a la fede­ració espa­nyola, ele­varà un recurs al Con­sell Supe­rior d’Esports (CSD) perquè con­si­dera injust espor­ti­va­ment i una dis­cri­mi­nació de gènere el des­cens burocràtic del seu pri­mer equip femení. De totes les com­pe­ti­ci­ons esta­tals, la RFEVB només ha esta­blert des­cen­sos en la Super­lliga feme­nina, que han afec­tat els dos clubs cata­lans. En la resta de cate­go­ries, inclosa la Super­lliga mas­cu­lina i en vir­tut de la decisió apro­vada per la mateixa comissió dele­gada, cap equip baixa. La bona notícia són els retorns del Barça a la Super­lliga mas­cu­lina i el Vall d’Hebron, que fa números per saber si pot assu­mir jugar en la feme­nina o si ven la plaça.

El tècnic del Sant Cugat, Rafa Ruiz, se sent “defrau­dat” perquè els deu equips que no eren cata­lans van votar a favor de no ampliar la lliga de dotze a catorze equips com s’ha fet en la mas­cu­lina i van con­dem­nar d’aquesta manera tant les sant­cu­ga­ten­ques com el CVB Barça, que havia bai­xat matemàtica­ment. “Els clubs feme­nins no han tin­gut ni empa­tia ni tolerància com ha pas­sat en la cate­go­ria mas­cu­lina. Estàvem a només un punt del Madrid Cham­berí i fal­ta­ven dues jor­na­des”, afirma Ruiz. La nega­tiva dels clubs a l’ampli­ació és pre­ci­sa­ment l’argu­ment prin­ci­pal de la comissió dele­gada i del pre­si­dent de la fede­ració espa­nyola, Agustín Martín San­tos.

La para­doxa que accen­tua la denúncia cata­lana és que baixa quan espor­ti­va­ment no estava sen­ten­ciat i hi ha altres equips com el Meli­lla –Super­lliga mas­cu­lina–que s’han sal­vat amb 5 punts.

De retruc, a més, la pèrdua de la cate­go­ria impe­deix l’ascens legítim del segon equip, que ha mili­tat a la pri­mera esta­tal i que hau­ria pujat a la Super­lliga 2 com a segon del grup B. “És una llàstima en un club en què fem una gran aposta per la base, no com el 90% dels par­ti­ci­pants en la Super­lliga feme­nina, que són equips basats en els fit­xat­ges. A nosal­tres mai no ens fal­ta­ran juga­do­res”, sen­ten­cia Ruiz.

En la pri­mera esta­tal, hi ha hagut màniga ampla per estal­viar pro­ble­mes i tots els equips que encara tenien pos­si­bi­li­tats d’acce­dir a la fase d’ascens, els dos pri­mers de cada un dels tres grups mas­cu­lins i feme­nins, tenen el dret d’ins­cripció a la Super­lliga 2 del curs 2020/21, que, en prin­cipi, tindrà 33 equips feme­nins i 31 de mas­cu­lins, quan ara n’hi ha 24 en cadas­cuna.

En el cas mas­culí, a més del Cevol Tor­re­dem­barra, segon del grup B i bri­llant ascen­dit en una car­rera meteòrica, s’hi afe­geix l’històric CN Saba­dell, que ocu­pava el ter­cer lloc.

DANY COL·LATERAL

L’equip B femení santcugatenc no pot pujar perquè coincidiria amb el primer conjunt

Denúncia de la federació canària

La federació canària i la catalana van presentar una proposta per evitar els descensos que només va tenir el suport de les dues federacions i un club cantàbric, la Textil Santanderina. L’organisme, que entén que “el voleibol espanyol ha fet un pas enrere” i que denuncia la “distorsió” de les notícies provinents de l’organisme estatal, denuncia que la federació de Madrid va votar en contra de la proposta tot i que contenia criteris que el dia abans havia aprovat en les seves competicions autonòmiques. Es refereix a l’aplicació d’un coeficient corrector per determinar l’ordre d’una classificació quan els equips no han jugat el mateix nombre de partits en la Superlliga femenina 2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.