Atletisme

La connexió Istambul

Adel Mechaal, entrenat des de la distància per Castillejo, completa en solitari a Turquia la seva primera mitja marató

El millor atleta català dels últims anys, Adel Mechaal, va marxar de Catalunya just abans del confinament cap a Istambul, on s’entrena i resideix amb la seva actual parella. El seu actual entrenador, Carles Castillejo, li envia des de llavors al principi de cada setmana els entrenaments que calien per correu electrònic i li ha fet un seguiment a través de les xarxes socials la plataforma Garmin. “Tots sabem –diu mig en broma el tècnic– que ell no està mai pendent del mòbil.” Com que a Istambul el virus no ha colpejat tan fort com a Catalunya o a Madrid, l’antiga residència del migfondista, les normes han estat més laxes i ha pogut entrenar-se amb més llibertat que els atletes catalans, ja sigui per la ciutat o per les pistes d’entrenament on fa la seva preparació. Tot i la distància, Mechaal manté el contacte constant amb els seus seguidors a través de les xarxes socials. Així, ha explicat en una història a Instagram que diumenge passat va completar una mitja marató sencera en solitari a la ciutat amb una marca que fa respecte: 1h03:34. El mateix Mechaal fa una “crònica” de la prova a la seva pàgina : “Els primers 14 quilòmetres van ser força còmodes; a partir del 15è va tocar patir sobretot per la calor i la humitat i en els tres últims em vaig recuperar tot i que la temperatura a Istambul va pujar fins a 32 graus.” Després d’un escalfament d’uns trenta minuts el palamosí va començar el repte pocs minuts després de les sis del matí. “He après, he gaudit i també he tingut sort.” És el seu balanç de l’experiència.

Tot i que Mechaal tenia previst debutar aquest any en la marató, després dels Jocs de Tòquio, el seu entrenador avisa que encara li queda corda per a les proves de pista: “Si aquest any es reprèn la Lliga del Diamant, que no ho sabem, farem els 1.500 o els 3.000 m en algun míting perquè també estem treballant la velocitat.” Diumenge, amb tot, repetirà el repte de la mitja marató, però ho farà en uns 10.000 m en pista.

Quan s’acabarà una temporada de pista que encara no s’ha acabat i que, en qualsevol cas, serà del tot inusual, el palamosí sí que té força clar quin és el principal objectiu del 2021: l’europeu de cros. Un cop torni a Catalunya Mechaal reprendrà els entrenaments al CAR amb la presència de Castillejo, que aquests dies ha pogut tornar a les instal·lacions per dirigir les sessions dels migfondistes Artur Bossy i Marc Alcalà. Un altre dels seus “alumnes”, Adam Majó, continua entrenant-se al seu poble, Batea, a la Terra Alta, en espera de rebre el permís per tornar al CAR.

La referència
Mechaal, en el seu experiment, va rebaixar la millor marca catalana del 2020 (1h03:41, Lamdassem), però va quedar lluny del rècord del seu entrenador: 1h01:18 (2013).
10
Títols.
Són els que ha aconseguit en campionats d’Espanya entre el 2015 i el 2020 i van des dels 1.500 m en pista coberta fins al cros.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)