Ciclisme

Van Aert val un imperi

Ciclisme. El belga, gregari de luxe de Roglic, mostra el seu fenomenal estat de forma imposant-se en l’esprint i Alaphilippe cedeix el lideratge a Adam Yates per una sanció

El Jumbo-Visma ha anat al Tour a guanyar-lo i no ho dissimula, però pel camí vencerà totes les etapes que pugui i més. Després del triomf de Roglic dimarts a Orcières-Merlette, ahir va ser el torn per a Wout van Aert, triple campió del món de ciclocròs i un dels ciclistes més en forma després del confinament. Van Aert va estar uns quants mesos de baixa per culpa d’una caiguda terrorífica en la contrarellotge de Pau al Tour de l’any passat, però ha tingut un retorn triomfal amb victòries a la Milà-Sanremo, la Strade Bianche i ara en la cinquena etapa del Tour –Gap-Privàs– en un esprint brutal contra l’alemany Bol (Sunweb). Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) es va haver de conformar amb el tercer lloc però va prendre el mallot verd a Peter Sagan (Bora), quart.

El triomf de Van Aert va arribar tot just l’endemà de l’exhibició que va fer en la pujada a Orcières-Merlette abans de l’atac de Roglic. Per al líder, Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step), havia de ser un dia tranquil, però els jutges el van sancionar amb 20 segons per haver agafat un bidó a 17 quilòmetres de l’arribada, en la zona en què està prohibit fer-ho. El nou líder és, doncs, el britànic Adam Yates (Mitchelton-Scott), que avui defensarà aquest honor en una arribada molt dura al mont Augal, un port que tornarà a posar a prova l’estat de forma dels favorits.

Probablement per la proximitat d’una etapa que pot esdevenir decisiva, els equips i corredors es van prendre la jornada amb molta tranquil·litat. La competitivitat va durar uns deu quilòmetres, els últims. L’Ineos de Bernal va canviar de ritme i va estar a punt de trencar el grup, però la resposta del Jumbo va estar a l’altura del que s’espera d’aquest equip. Van Aert, a més, va dir que tenia marcada aquesta etapa en el llibre de ruta i no la volia deixar escapar.

El mundial, a Imola

La Unió Ciclista Internacional va anunciar ahir que el campionat del món es farà del 24 al 27 de setembre al circuit italià d’Imola només amb corredors professionals. S’han anul·lat les categories júnior i sub-23. El mundial s’havia de fer a Suïssa, però les autoritats del país el van cancel·lar per temor de la pandèmia.

Volta a Sèrbia

Igual que Roger Adrià (Kern Pharma) dimarts, ahir Martí Márquez es va quedar a les portes de la seva primera victòria com a professional. Va ser segon en la segona etapa de la volta a Sèrbia, només superat pel polonès Emanuel Piaskowy. En la general és vuitè.

Etapa 5 (183 km)
1r. W. van Aert (Jumbo-V.) 4h21:22
2n. C. Bol (Sunweb) m.t.
3r. S. Bennett (Deceuninck-Q.S.) m.t.
4t. P. Sagan (Bora-Hansgrohe) m.t.
5è. J. Stuyven (Trek-Segafredo) m.t.
6è. L. Mezgec (Mitchelton-Scott) m.t.
7è. B. Coquard (Vital Concept) m.t.
37è. M. Soler (Movistar) m.t.
163è. D. de la Cruz (UAE) a 4:50
General
1r. A. Yates (Mitchelton) 22h28:30
2n. P. Roglic (Jumbo) a 0:03
3r. T. Pogacar (UAE) a 0:07
4t. G. Martin (Cofidis) a 0:09
5è. E. Bernal (Ineos) a 0:13
6è. T. Dumoulin (Jumbo) m.t.
7è. N. Quintana (Arkea) m.t.
8è. E. Chaves (Mitchelton) m.t.
9è. M.A. López (Astana) m.t.
10è. R. Bardet (Astana) m.t.
26è. M. Soler (Movistar) a 2:40
164è. D. de la Cruz (UAE) a 56:59
Muntanya
1r. J. Cosnefroy (Ag2r) 23 punts
2n. M. Gogl (NTT) 12
3r. P. Roglic (Jumbo-Visma) 10
Regularitat
1r. S. Bennett (Deceuninck-Q.S.) 123
2n. P. Sagan (Bora) 114
3r. A. Kristoff (UAE) 93
Joves
1r. T. Pogacar (UAE) 22h28:37
2n. E. Bernal (Ineos) a 0:06
3r. E. Mas (Movistar) a 0:15
Equips
1r. EF 67h26:52
2n. Trek-Segafredo a 0:32
3r. Jumbo-Visma a 0:40
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)