Natació

La federació espanyola fixa els criteris per obtenir la plaça per als Jocs de Tòquio

Natació. Les proves selectives per aconseguir les marques mínimes seran l’Open d’Holanda, el campionat d’Espanya a Sabadell i l’europeu de Budapest

La Federació Espanyola de Natació ja ha fixat els criteris de selecció per als Jocs Olímpics de Tòquio 2021. En temps de pandèmia i a diferència de la temporada passada, s’ha simplificat el sistema per guanyar-se el bitllet olímpic. La federació espanyola manté les marques mínimes que ha establert la federació internacional (FINA) i donarà preferència als nedadors que les acreditin primer. En aquest sentit, la primera prova selectiva serà el campionat nacional Open d’Holanda, que es disputa a Rotterdam del 3 al 6 de desembre. Aconseguirà la plaça el primer classificat de l’equip espanyol que aconsegueixi la mínima A. En aquest full de ruta olímpic, la segona cita marcada en el calendari és el campionat d’Espanya absolut Open de Primavera, que tindrà com a escenari la piscina de Can Llong de Sabadell, del 24 al 28 de març. En aquelles proves que hi hagi un nedador seleccionat prèviament obtindrà la segona plaça el següent competidor que també assoleixi la mínima. En les proves vacants, seran seleccionats els dos millors nedadors que acreditin la mínima FINA A. El criteri serà el mateix per al tercer i últim campionat selectiu, l’europeu de Budapest, del 17 al 23 de maig, en què només es posaran en joc les places olímpiques en les proves que no tinguin dos ocupants prèviament.

Amb aquest nou full de ruta, queden sense efecte les marques de preselecció que s’havien obtingut a l’Amsterdam Swim Cup, al desembre del 2019. A la capital holandesa, havien acreditat algunes de les marques mínimes Mireia Belmonte, Jessica Vall, Lidón Muñoz i Joan Lluís Pons, entre d’altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)